Ontwikkeling woonbuurt De Lichtenberg

Algemeen

De Lichtenberg is een nieuwe woonbuurt op De Berg. Particulieren bouwen er zelf 61 huizen en 1 appartementengebouw. In de toekomst komt er nog een groot appartementencomplex.

Inschrijving van kavel 6 op 29 oktober 2021 gesloten

De gemeente Amersfoort heeft hoge duurzaamheidsambities. Zo moet Amersfoort bijvoorbeeld een afvalloze en CO2-neutrale stad worden. Deze duurzaamheidsambities gelden ook voor woningbouw. De Lichtenberg is een nieuwe woonwijk waar duurzaamheid en circulariteit belangrijk zijn. Kavel 6 is de laatst beschikbare kavel van De Lichtenberg. Deze kavel is gereserveerd voor de realisatie van een circulaire villa, die hét duurzaamheidsboegbeeld van De Lichtenberg moet worden. 

Kavel 6 plattegrond De Lichtenberg

De gemeente Amersfoort zoekt een particulier, die de ontwikkeling van deze unieke kavel met de realisatie van een circulaire villa op zich neemt, om hier vervolgens zelf in te gaan wonen.

Criteria waarnaar gekeken wordt zijn onder andere: materiaalkeuze, percentage groen op de kavel, waterberging, afvalloos bouwen en de energiebehoefte/ opwekking. Belangrijk is ook dat degene die de woning gaat kopen er ook zelf gaat wonen. 

De koopsom van het kavel bedraagt € 414.400,- (inclusief btw).

Unieke kans

Een unieke kans dus: bouw uw circulaire droomhuis op een exclusieve kavel in één van Amersfoorts mooiste wijken. De Amersfoortse Berg heeft een rijke cultuurhistorie van architectuur, stedenbouw en landschap. Royaal wonen met de historische binnenstad, centraal station en uitvalswegen vlakbij. 

Kavel 6 De Lichtenberg

Geen kavels beschikbaar

Alle kavels zijn verkocht. Als er toch nog kavels beschikbaar komen waarvoor wij geen reservekandidaten uit de inschrijvingsprocedure van mei 2019 hebben, dan maken we dat bekend via de nieuwsbrief en deze website.

Appartementencomplexen

Op De Lichtenberg komen 2 appartementencomplexen.

Groter complex via ontwikkelaar

De grond voor het grotere appartementencomplex wordt verkocht aan een ontwikkelaar. De ontwikkelaar gaat de appartementen bouwen. Die ontwikkelaar is nog niet bekend en er is nog geen ontwerp. Via de nieuwsbrief Woonbuurt De Lichtenberg houden we je op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Klein complex door groep particulieren

Voor het kleinere complex aan de Vondellaan is er ruimte voor een zogenoemd Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Hier gaat een bewonersgroep zelf hun appartementen laten bouwen. Dit betekent dat de grond aan een groep particulieren wordt verkocht. Die ontwikkelt in eigen beheer de appartementen. De inschrijving en gunning van de kavel voor het CPO is al geweest. Kijk voor meer informatie op de website Vondelstaete Amersfoort.

Openbaar groen

De kavels zijn in maart 2020 bouwrijp opgeleverd. Daarbij is al een groot deel van het openbaar groen aangelegd. Nadat de bouwwerkzaamheden (grotendeels) klaar zijn, maakt de aannemer het terrein verder woonrijp. De verwachting is dat dit uiterlijk in januari 2023 klaar is.

Kaart met bouwkavels

Bekijk de kaart met bouwkavels van dit project op de website Met Amersfoort.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op De Lichtenberg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Aanmelden

Contact

Jolanda van den Bunt (kaveladviseur De Lichtenberg)
Lichtenberg@Amersfoort.nl