Informatiewinkels Indebuurt033 voor hulp, ondersteuning en informatie

Heeft u zorgen, vragen, behoefte aan ondersteuning of een goed gesprek? Dan kunt u een afspraak maken bij een van de informatiewinkels van Indebuurt033.

De maatschappelijk dienstverleners, vrijwilligers en sociaal juridisch dienstverleners bij de informatiewinkels beantwoorden uw vragen, ondersteunen u of brengen u in contact met anderen. In Amersfoort zijn vier informatiewinkels van Indebuurt033:

 • Informatiewinkel Soesterkwartier/Zuid (Berg-, Leusder- en Vermeerkwartier): Amsterdamseweg 6-K, (033) 737 0294

 • Informatiewinkel Noord (Hoogland, Hooglanderveen, Kattenbroek, Nieuwland en Vathorst): locatie Hof der Gedachten 26 (Het Pluspunt), (033) 737 0353 of locatie Bibliotheek Vathorst, Leeghwater 1-3 (Icoon), (033) 737 0353

  • Informatiewinkel Kruiskamp (Koppel, Binnenstad, Randenbroek en Schuilenburg): Neptunusplein 66-K, (033) 475 5664

  • Informatiewinkel Liendert (Rustenburg, Schothorst, Zielhorst en Hoefkwartier): Wiekslag 92 (De Groene Stee), (033) 303 6420

  Kijk voor de openingstijden op www.indebuurt033.nl/informatiewinkels

  Welke hulp kunt u krijgen?

  Indebuurt033 is er voor mensen die anderen willen ontmoeten of vragen of zorgen hebben. Bijvoorbeeld over opgroeien en opvoeden, mantelzorg, geldzaken of wonen. Daarnaast ondersteunt Indebuurt033 inwoners die een idee hebben voor hun buurt of een activiteit willen organiseren.

  Bekijk wat er in uw wijk wordt aangeboden op de website van Indebuurt033. Zelf een idee voor uw wijk? Bekijk de subsidiemogelijkheden.

  Waar kunt u terecht?

  Buurtnetwerkers

  De buurtnetwerker in uw buurt beantwoordt vragen, brengt mensen, vrijwilligers en organisaties met elkaar in contact en biedt waar mogelijk ondersteuning. De namen van de buurtnetwerkers vindt u via www.indebuurt033.nl. Zij zijn dagelijks in de wijk aanwezig.

  Andere mensen ontmoeten

  In Amersfoort worden altijd veel activiteiten georganiseerd. Van bijvoorbeeld maatjesprojecten voor jongeren tot clubs voor zwangere vrouwen. Indebuurt033 verzamelt al deze activiteiten. Kijk op samenindebuurt033.nl voor een activiteit bij u in de buurt. Of neem direct contact op met indebuurt033, zij helpen u graag verder.

  Bent u 70+ en wilt u er vaker op uit? In deze brochure vindt u een overzicht van activiteiten bij u in de buurt. Van sportieve en creatieve activiteiten tot samen spelletjes doen, koffie drinken en eten. Gratis of voor een klein bedrag.

  Contact Indebuurt033

  Indebuurt033 is iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via (033) 204 8677. U kunt ook een e-mail sturen naar info@indebuurt033.nl.

  Meer weten? Kijk op www.indebuurt033.nl. Hier vindt u ook meer informatie over activiteiten, bijeenkomsten, de wijkplannen, de aanpak Buurtbestuurt en het aanvragen van subsidie.

  Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid

  De gemeente Amersfoort doet mee met het landelijke actieprogramma Een tegen Eenzaamheid. Op de website van Een tegen eenzaamheid leest u meer over de Amersfoortse aanpak van eenzaamheid.

  Hulp, zorg en ondersteuning

  Heb je ondersteuning of hulp nodig?

  Er zijn verschillende organisaties in de stad die je kunnen helpen. Weet je niet bij wie je moet zijn?

  Wij kijken hoe je zo snel mogelijk passende ondersteuning kunt krijgen. Als je het fijner vindt om iemand persoonlijk te spreken, kun je naar een informatiewinkel van Indebuurt033.

  Voor specifieke vragen over je gezondheid kun je terecht bij je huisarts, tandarts, fysiotherapeut of consultatiebureau.