Vastgoed van de gemeente (Stadsmakelaar)

U wilt uw bedrijf in Amersfoort vestigen of u wilt binnen Amersfoort verhuizen naar een andere locatie. Bekijk de informatie over panden van de gemeente die te koop of te huur zijn.

Gemeentelijk vastgoed ligt vaak centraal en in een woonwijk. Soms kan de bestemming van een gebouw veranderen voor een bedrijf. Ook huur is mogelijk (voor een langere periode, tegen marktprijzen).

Te koop

Start selectieprocedure CPO groepen locatie Sportfondsenbad

Omschrijving

Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap werkt een groep toekomstige bewoners samen aan de ontwikkeling van een (nieuwbouw) woonvoorziening.

De gemeente start de selectie van twee groepen om in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) een eigen appartementengebouw te ontwerpen en realiseren.
De gemeente biedt op de locatie van het Sportfondsenbad aan de Rubensstraat twee kavels aan om plannen voor te gaan ontwikkelen. Voor de twee te selecteren CPO groepen is per groep één bouwlocatie beschikbaar voor een grondprijs van € 1.450.000 exclusief btw per kavel.

Bestemming

De kavels liggen in een parkachtige setting van Park Randenbroek. De bestemming van de locatie is beschreven in het vastgestelde bestemmingsplan Park Randenbroek 2012 e.o. (7-2-2012). De twee kavels hebben de bestemming ‘Wonen-uit te werken’, die per kavel een appartementengebouw van vier lagen met een vijfde terugliggende laag en (half)verdiept parkeren eronder mogelijk maakt. De gemeente start met het opstellen van een uitwerkingsplan om de bouw mogelijk te maken. De bouw van de appartementengebouwen start op zijn vroegst vanaf 2019 op basis van een door de geselecteerde CPO groep in te dienen omgevingsvergunning. In het selectiedocument vindt u hierover meer informatie.

Selectieprocedure

De komende periode hebben bestaande CPO groepen of nog op te richten groepen de tijd om zich te verdiepen in wat het betekent om als CPO groep een appartementengebouw te ontwikkelen en realiseren. CPO groepen die serieuze interesse hebben, kunnen zich tot uiterlijk 12 maart 2018 12.00 uur inschrijven. Daarna loot de gemeente tussen de groepen die aan de gestelde eisen voldoen.

Vraag en antwoord

Kan ik me nu inschrijven voor een woning?

Nee, u kunt zich niet inschrijven voor een woning. Wel kunt u zich als CPO groep inschrijven om geselecteerd te worden voor het ontwikkelen van een bouwplan.

Zijn er al ontwerpen bekend?

Nee, nadat bekend is welke twee CPO groepen de locatie mogen gaan ontwikkelen, starten de CPO groepen met het maken van woningontwerpen.

Contact

Heeft u vragen? Neem contact op met Mieke Adegeest of Maartje Rieter via 14 033 of stuur een mail naar m.adegeest@amersfoort.nl. De door u gestelde vragen en antwoorden worden op deze pagina regelmatig beschikbaar gesteld. De termijn voor het stellen van vragen eindigt op 12 februari 2018. De vragen kunnen tot gevolg hebben dat de documenten op punten worden geactualiseerd. Check op het moment van inschrijving of u de actuele documenten heeft gebruikt.

Meer informatie?

Download de beschikbare informatie om u voor te bereiden op de inschrijving:

Zeldertsedreef 2 (voormalig wijkcentrum)

Vraagprijs

€ 990.000,- k.k.

Omschrijving

Het voormalige wijkcentrum is gelegen in de moderne woonwijk Nieuwland. In de directe omgeving bevindt zich het winkelcentrum Nieuwland. Ook zijn diverse maatschappelijke voorzieningen aanwezig, zoals een sporthal, een kerk en scholen. Het object is direct gelegen aan en goed zichtbaar vanaf de Zeldertsedreef. Het object is goed bereikbaar vanaf de A1.

Bestemming

Maatschappelijke doeleinden/ sociaal- culturele voorzieningen en opvangvoorzieningen. De gemeente staat open om, indien een goed en passend plan wordt ingediend, deze bestemming te wijzigen. Kadastrale aanduiding : Gemeente Amersfoort, sectie P, nummer 2794 gedeeltelijk en Gemeente Amersfoort, sectie O, nummer 6976 gedeeltelijk.

Kenmerken

Bouwjaar: 1998 Oppervlakte perceel: ca. 1669 m2 Bruto vloeroppervlakte: 987 m2 (BVO) Indeling: 3 aan elkaar gekoppelde gebouwen: hoofdgebouw met 2 lagen, 2 bijgebouwen met 1 laag.

Oplevering

Het object zal vrij van huur en gebruik worden opgeleverd in de huidige staat. Aanvaarding in overleg.

Documenten

Fotoalbum Zeldertsedreef 2

Hogeweg 265 (bedrijfskavel); VERKOCHT

Vraagprijs

€ 599.000,- k.k.

Omschrijving

Hogeweg 265 is een unieke bedrijfsbouwkavel met twee gezichten. Gelegen op de hoek Hogeweg en Koedijkerweg. In de overgangszone tussen bedrijvenpark de Wieken en natuurgebied Bloeidaal. Georiënteerd op zowel Amersfoort als Hoevelaken. Het perceel heeft een goede bereikbaarheid met eigen vervoer, gezien de ligging op steenworp afstand van het verkeersknooppunt Hoevelaken en heeft goede aansluitingen met de rijkswegen A1 en A28.

Het totale perceel is ruim 6000 m2 groot en biedt diverse nieuwbouwmogelijkheden. Er kan een grote bedrijfshal van 1.250 m2 worden gebouwd met een goothoogte van 6 en een nokhoogte van 9 m. Maar meer kleine bedrijfsgebouwen is ook toegestaan. Daarnaast mag de bestaande boerderij worden vervangen door een nieuwe bedrijfswoning (ca. 600 m3 excl. bijgebouwen).

Bestemming

Het perceel biedt diverse mogelijkheden voor nieuwbouw. Oprichting van een bedrijfshal of meerdere (kleinere) hallen is toegestaan. Ook het bouwen van een bedrijfshal in combinatie met een (nieuwe) bedrijfswoning (op de huidige locatie) kan met huidige bestemming.

Kenmerken

 • Oppervlakte perceel 6064 m2. Totale inhoud ca. 760 m3 (inclusief deel en zolders).
 • Gemetselde gevels met houten kozijnen, houten balklagen en vloeren, open houten kapconstructie met dakpannen.
 • De staat van onderhoud binnen en buiten is zeer matig.
 • Begane grond (ca. 90 m2): entree, gang, voorkamer, eenvoudige keuken, tussenhal met toegang tot zolder, opkamer in gebruik als slaapkamer, kelder, doucheruimte deel/stal met toilet.
 • Zolderverdieping: extra slaapkamer.

Kadastrale gegevens

Gemeente Amersfoort, sectie R, nummer 349, groot 5259 m2 en sectie R, nummer 1016, groot 805 m2

Oplevering

Het pand zal vrij van huur en gebruik worden opgeleverd in de huidige staat. Aanvaarding in overleg.

Langegracht 36 (Elleboogkerk)
Warner Jenkinson, Geldersestraat 6 VERKOCHT

Omschrijving

Warner Jenkinson is een voormalig industrieel complex met een rijke historie, mooi gelegen aan de Eem. Het complex ligt vlakbij de Eemhaven, de ontwikkelingslocatie De Nieuwe Stad en het stadscentrum. De op het terrein aanwezige industriële bebouwing maakt de locatie uniek in Amersfoort.

Het complex is gelegen in het transformatiegebied Kop van Isselt, onderdeel van het bedrijventerrein de Isselt. Het gebied heeft de bestemming “bedrijven”. De gemeente ziet deze plek als een kansrijke locatie voor transformatie naar een meer gemengd gebied.

Selectieprocedure

De gemeente zoekt een partij die de locatie afneemt en tot ontwikkeling brengt. Hiervoor is een selectieprocedure gestart. De selectie vindt plaats door middel van een openbare inschrijving. Geïnteresseerde partijen kunnen inschrijven door het indienen van een visie op de ontwikkeling en het gebruik van de locatie, een financieel bod en toelichting op risico/planning. In de visie dient te worden ingegaan op diverse kwaliteitsaspecten.
De geselecteerde partij wordt in de gelegenheid gesteld een ontwikkelingsplan met business case te maken met als doel om te komen tot een koopovereenkomst. In het Gunningsdocument staan de procedure en de gunningscriteria nader beschreven.

Vragen

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, kunt u contact opnemen met de contactpersoon, Els van Kooten. Hiervoor stuurt u een email aan e.vankooten@amersfoort.nl.

Documenten

Gerard Doustraat 43 (baanwachtershuisje) VERKOCHT

Omschrijving

De gemeente Amersfoort verkoopt bij openbare inschrijving het vrijstaande baanwachterhuisje nummer 48. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1885. Het pand is centraal gelegen, naast de Kersenbaan op een perceel van ca. 319 m2. Het verkeert in een matige staat van onderhoud en moet worden gerenoveerd. Het baanwachtershuisje is een gemeentelijk monument.

Bestemming

De huidige bestemming is gemengde doeleinden categorie 2 voor de begane grond en op de verdieping wonen.
De gemeente is bereid mee te werken aan een wijziging van het hele pand naar de bestemming wonen. Hiertoe moet een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Alle informatie hierover vindt u in de verkoopbrochure.

Verkoop bij inschrijving

Het baanwachtershuisje wordt verkocht bij inschrijving. De inschrijving sluit maandag 6 maart 2017 om 12.00 uur.

Bezichtigen?

U bent tussen 12.00 – 14.00 uur van harte welkom op een van de open dagen op:

 • donderdag 19 januari
 • dinsdag 24 januari
 • donderdag 2 februari

En verder op afspraak.

Vragen?

Voor een bezichtiging op afspraak of andere vragen, neem contact op met de stadsmakelaar Margo de Groot via 14033 of per mail stadsmakelaar@amersfoort.nl.

Meer informatie?

Download de verkoopbrochure en/of de bijlagen hieronder.

Leusderweg 26 (baanwachtershuisje) VERKOCHT

Omschrijving

De gemeente Amersfoort verkoopt bij openbare inschrijving het vrijstaande baanwachterhuis aan de Leusderweg 26.  Het oorspronkelijke bouwjaar is 1885. Het pand is centraal gelegen, op een levendig punt bij de spoorwegovergang van de Ponlijn op perceel van ca. 500 m2. Op loopafstand van de binnenstad. Het verkeert in een matige staat van onderhoud en moet worden gerenoveerd. Het baanwachtershuisje is een gemeentelijk monument.

Bestemming

De huidige bestemming is gemengde doeleinden categorie 2 voor de begane grond en op de verdieping wonen.
De gemeente is bereid mee te werken aan een wijziging van het hele pand naar de bestemming wonen. Hiertoe moet een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Alle informatie hierover vindt u in de verkoopbrochure.

Verkoop bij inschrijving

Het baanwachtershuisje wordt verkocht bij inschrijving. De inschrijving sluit maandag 17 juli 2017 om 12.00 uur.

Bezichtigen?

U bent tussen 12.00 – 14.00 uur van harte welkom op een van de open dagen op:

 • Vrijdag 2 juni 2017
 • Woensdag 7 juni 2017
 • Donderdag 15 juni 2017

En verder op afspraak.

Vragen?

Voor een bezichtiging op afspraak of andere vragen, neem contact op met de stadsmakelaar Margo de Groot via 14033 of per mail stadsmakelaar@amersfoort.nl.

Meer informatie?

Download de verkoopbrochure en/of de bijlagen hieronder.

Laan naar Emiclaer 2/2a/2b (boerderij en stal) TE KOOP BIJ INSCHRIJVING

Omschrijving

De gemeente Amersfoort verkoopt bij openbare inschrijving een unieke vrijstaande (woon)boerderij met grote stal; na-oorlogse bouw. Gelegen in een rustige en parkachtige setting in Zielhorst. De boederij heeft een inhoud van ca. 2.225 m3 groot en een vloeroppervlakte van ca. 585 m2 en de stal respectievelijk 660 m3 en 295 m2. De gebouwen staan op een lommerrijk perceel van ruim 2000 m2. Renovatie en modernisering zijn noodzakelijk.

Bestemming

De huidige bestemming van de gebouwen is woondoeleinden. Wonen of wonen in combinatie met zorg of wonen/werken is onder voorwaarden mogelijk.

Verkoop bij inschrijving

De boerderij wordt verkocht bij openbare inschrijving. De inschrijving sluit vrijdag 13 oktober 2017 om 12.00 uur.

Bezichtigen?

De boerderij kan worden bezichtigd op afspraak.

Vragen?

Voor een bezichtiging of andere vragen, neem contact met de stadsmakelaar Margo de Groot via 14033 of per mail stadsmakelaar@amersfoort.nl.

Meer informatie?

Download de verkoopbrochure en/of de bijlagen hieronder.

Bekijk het fotoalbum

Laan naar Emiclaer naast 2 (woningbouwlocatie) TE KOOP BIJ INSCHRIJVING

Omschrijving

De gemeente Amersfoort verkoopt bij openbare inschrijving een woningbouwlokatie. Gelegen in een parkachtige omgeving naast de boerderij en stal van voormalig Groot Emiclaer. In een rustige, groene woonwijk aan de rand van Zielhorst en Kattenbroek. Diverse voorzieningen in de directe omgeving

De woningbouwlokatie is verdeeld over 2 percelen, groot respectievelijk 446 m2 en 1420 m2. De openbare ruimte wordt door de gemeente aangelegd.

Bestemming

De huidige bestemming Wonen-6; aaneengebouwde, twee-aaneengebouwde en/of vrijstaande woningen met bijbehorende bouwwerken.

Verkoop bij inschrijving

De boerderij wordt verkocht bij openbare inschrijving. De inschrijving sluit vrijdag 13 oktober 2017 om 12.00 uur.

Er geldt een minimumprijs van 700.000,- excl. BTW.

Vragen?

Voor een bezichtiging of andere vragen, neem contact met de stadsmakelaar Margo de Groot via 14033 of per mail stadsmakelaar@amersfoort.nl

Meer informatie?

Download de verkoopbrochure en/of de bijlagen hieronder.

Binnenkort in de verkoop

Leusderweg naast 26 (woningbouwkavel)
Binnenkort in de verkoop woningbouwlokatie.
Sluit
 1. Stuur deze pagina door
 2. Bedankt
Stuur deze pagina door

Contact

Margo de Groot (Stadsmakelaar)

14 033

stadsmakelaar@amersfoort.nl