Duurzaam ondernemen

In 2030 wil Amersfoort een CO2-neutrale en afvalloze stad zijn. CO2-neutraal betekent dat we alle energie die we gebruiken, duurzaam opwekken (wind, zon en andere schone energiebronnen). In een CO2-neutrale stad werken, verwarmen en rijden we elektrisch. Samen met bedrijven en instellingen maakt de gemeente afspraken over maximaal hergebruik van producten en grondstoffen in de hele cyclus: van ontwerp en uitvoering tot bouw en sloop.

Duurzame Uitdaging: van idee naar business case

Wilt u een nieuw product of dienst ontwikkelen voor circulaire en/of CO₂-neutrale stedenbouw? En uw idee uitwerken tot een realistische business case? Start-ups en andere ondernemers die daar wat hulp bij kunnen gebruiken, kunnen meedoen aan de Duurzame Uitdaging Amersfoort. U volgt dan op 7 en 21 maart de workshop Business Model Canvas en pitchtraining. Ook doet u op 11 april mee aan een pitchavond voor een professionele jury. Deelname aan het traject is gratis. Aanmelden kan tot 22 februari. Er is plaats voor maximaal tien projecten.

Voor meer informatie en inschrijven: www.duurzameuitdaging.nl

Twee duurzame deals gesloten door gemeente en de stad

Donderdag 8 november 2018 heeft de gemeente Amersfoort twee duurzame overeenkomsten afgesloten met partijen in de stad. De eerste houdt in dat er in het jaar 2022 500 elektrische deelauto’s in de stad rondrijden. Met de tweede stelt bedrijvenpark De Wieken-Vinkenhoef als eerste in Amersfoort zich ten doel om in 2030 CO2-neutraal te zijn, wat aansluit bij de gemeentelijke ambitie. Lees het hele bericht

Milieubarometer: snel inzicht in energieverbruik

De Milieubarometer geeft bedrijven en organisaties inzicht in hun energieverbruik en milieu-impact. Met deze online tool kunt u stap voor stap werken aan minder CO2-uitstoot en minder impact voor het milieu. Zo bespaart u flink op uw energieverbruik. De gemeente biedt Amersfoortse bedrijven een gratis startabonnement van één jaar aan.

Op 11 december organiseert de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) een webinar over de informatieplicht energiebesparing. Hier vindt u meer informatie: website van de RVO.

Wilt u meer weten over het invullen en gebruik van de milieubarometer? Op donderdag 17 januari 2019 tussen 12.30 en 16.00 uur kunt u deelnemen aan een gratis cursus in het Stadhuis. Hierin leert u hoe u de Milieubarometer invult, en welke informatie de Milieubarometer biedt voor uw organisatie. Aanmelden kan tot 10 januari via milieubarometer@amersfoort.nl. Na uw aanmelding ontvangt u meer informatie over de cursus en de voorbereiding.

Meer weten over de Milieubarometer? Kijk op www.milieubarometer.nl/productinformatie. Aanmelden voor een startabonnement kan op de website van de Milieubarometer.

Toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling

De gemeente stimuleert de duurzame ontwikkeling van Amersfoort. Heeft u als ondernemer een duurzaam en vernieuwend idee? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van het Toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling.Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van duurzaam ondernemen in Amersfoort? Meld u aan:

AANMELDEN