Duurzaam ondernemen

In 2030 wil Amersfoort een CO2-neutrale en afvalloze stad zijn. CO2-neutraal betekent dat we alle energie die we gebruiken, duurzaam opwekken (wind, zon en andere schone energiebronnen). In een CO2-neutrale stad werken, verwarmen en rijden we elektrisch. Samen met bedrijven en instellingen maakt de gemeente afspraken over maximaal hergebruik van producten en grondstoffen in de hele cyclus: van ontwerp en uitvoering tot bouw en sloop.

Toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling weer open

Tot 1 april 2019 kunnen er weer aanvragen voor het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling worden ingediend. Met deze subsidie worden bewonerscollectieven, start-ups en andere ondernemers of instellingen ondersteund die met een vernieuwend project de CO₂-uitstoot en het afval in de stad verminderen. Er is in totaal € 200.000 beschikbaar; per project maximaal € 50.000 (op basis van cofinanciering). Informatie en de voorwaarden staan op www.amersfoort.nl/toekomstfonds. Voor potentiële aanvragers die hun plan willen toetsen aan de voorwaarden is er op woensdagmiddag 13 maart een bijeenkomst. U kunt zich voor deze middag aanmelden via duurzamestad@amersfoort.nl.

Duurzame Uitdaging: van idee naar business case

Wilt u een nieuw product of nieuwe dienst ontwikkelen waarmee u bijdraagt aan de circulaire economie of aan de CO2-vermindering van de stad? En uw idee uitwerken tot een realistische business case? Start-ups en andere ondernemers die daar wat hulp bij kunnen gebruiken, kunnen meedoen aan de Duurzame Uitdaging Amersfoort. U volgt dan op 7 en 21 maart de workshop Business Model Canvas en pitchtraining. Ook doet u op 11 april mee aan een pitchavond voor een professionele jury. Deelname aan het traject is gratis. Aanmelden kan tot 22 februari. Er is plaats voor maximaal tien projecten.

Voor meer informatie en inschrijven: www.duurzameuitdaging.nl

Twee duurzame deals gesloten door gemeente en de stad

Donderdag 8 november 2018 heeft de gemeente Amersfoort twee duurzame overeenkomsten afgesloten met partijen in de stad. De eerste houdt in dat er in het jaar 2022 500 elektrische deelauto’s in de stad rondrijden. Met de tweede stelt bedrijvenpark De Wieken-Vinkenhoef als eerste in Amersfoort zich ten doel om in 2030 CO2-neutraal te zijn, wat aansluit bij de gemeentelijke ambitie. Lees het hele bericht

Milieubarometer: snel inzicht in energieverbruik

De Milieubarometer geeft bedrijven en organisaties inzicht in hun energieverbruik en milieu-impact. Met deze online tool kunt u stap voor stap werken aan minder CO2-uitstoot en minder impact voor het milieu. Zo bespaart u flink op uw energieverbruik. De gemeente biedt Amersfoortse bedrijven een gratis startabonnement van één jaar aan. Meer informatie over de informatieplicht energiebesparing vind u op de website van RVO.

Meer weten over de Milieubarometer? Kijk op www.milieubarometer.nl/productinformatie. Aanmelden voor een startabonnement kan op de website van de Milieubarometer.Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van duurzaam ondernemen in Amersfoort? Meld u aan:

AANMELDEN