Week van de Veiligheid vol activiteiten en workshops

Vanaf maandag 11 oktober is het weer de jaarlijkse Week van de Veiligheid. Dan zijn er in heel Amersfoort verschillende activiteiten voor inwoners en ondernemers, zoals workshops, een bezoek aan de hennepcontainer en een informatiemarkt.

Week van de Veiligheid vol activiteiten en workshops

De hennepcontainer. Copyright foto: Stedin.

Op maandag 11 oktober 2021 is er voor ondernemers een workshop over overvalpreventie. Op woensdag 13 oktober is er één over ondermijning.

Voor inwoners

Omdat digitale criminaliteit zich zo razendsnel ontwikkelt, is er op de maandag het webinar Digitale Veiligheid. Hier krijgen inwoners informatie om te voorkomen dat ze in online oplichting trappen. Aanmelden voor het webinar kan via www.amersfoort.nl/veilig. Dinsdag 12 oktober kunnen nieuwsgierigen de hele dag langslopen bij de hennepcontainer op de Leusderweg. In deze nagebouwde hennepkwekerij wordt informatie gedeeld over illegale hennepteelt, de gevaren ervan en hoe je het kunt herkennen in je eigen omgeving.

Op woensdag 13 oktober is er, van 14:00 tot 17:00 uur, een informatiemarkt met tips en handvatten voor inwoners om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van criminaliteit. Ook komen ze er hier bijvoorbeeld achter hoe een drugslab ruikt of kunnen ze een kijkje nemen in een brandweerauto.

Prettige en veilige omgeving

Burgemeester Lucas Bolsius: "Ik vind het belangrijk dat wij in Amersfoort een omgeving creëren waarin iedereen prettig en veilig samenleeft, met name ook jongeren. Het is een utopie om te denken dat we alle criminaliteit kunnen uitbannen. Het hele jaar door en ook in de Week van de Veiligheid bieden wij inwoners daarom zoveel mogelijk informatie en handvatten om te voorkomen dat ze slachtoffer worden. Ik hoop daarom op een grote opkomst tijdens de momenten die wij hebben georganiseerd.”

Meer informatie

Meer informatie over alle activiteiten, de exacte tijden en hoe men zich kan aanmelden is te vinden op www.amersfoort.nl/veilig. Daar staan alle exacte locaties, tijdstippen en of aanmelden nodig is.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.