Wedstrijd jongerencampagne verkiezingen gewonnen door Mete Yildiz

Mete Yildiz (25 jaar) heeft de wedstrijd gewonnen voor een jongerencampagne over de gemeenteraadsverkiezingen. De jury, bestaande uit burgemeester Lucas Bolsius en de trainees ‘Utrechtse Nieuwe’, over het ontwerp van Mete: “De inzending van Mete is krachtig in zijn simpliciteit. De boodschap is snel duidelijk en je voelt je als kijker aangesproken, het trekt de aandacht.”

Wedstrijd jongerencampagne verkiezingen gewonnen door Mete Yildiz

De winnende inzending van Mete Yildiz voor op sociale media.

De gemeente Amersfoort had de wedstrijd uitgeschreven, omdat blijkt dat steeds minder jongeren naar de stembus gaan. Amersfoort wil daar verandering in brengen en riep daarbij de hulp in van jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Zij werden uitgedaagd om een campagne te bedenken die antwoord geeft op de vraag ‘Waarom moeten jongeren volgens jou hun stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2018?’. Daarnaast moest de inzending creatief en vernieuwd zijn, andere jongeren motiveren om naar de stembus te gaan en geschikt voor digitale promotie.

Simpel, snel te begrijpen en krachtig

Het ontwerp van Mete Yildiz scoort volgens de jury het beste. Het laat duidelijk zien waarom het voor jongeren belangrijk is om te stemmen. Het is creatief, omdat er is nagedacht over hoe je de aandacht kan trekken van de kijker. Daarnaast is er ook goed nagedacht over waar de doelgroep zich bevindt, namelijk op sociale media. Het is simpel, snel te begrijpen en daardoor krachtig. De jury verwacht dat deze post jongeren kan motiveren om te gaan stemmen en/of zich meer te gaan verdiepen in de gemeenteraadsverkiezingen.

Cadeaubon

Mete ontving een cadeaubon van Bol.com ter waarde van € 100,-. En uiteraard wordt het beeld door de gemeente gebruikt om jongeren te motiveren om te gaan stemmen op 21 maart.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.