Vrijwilligster Sonja Dijkslag-Slemmer ontvangt Lenaert Nicasiusspeld

Op vrijdag 28 mei heeft Sonja Dijkslag-Slemmer, uit handen van burgemeester Lucas Bolsius, de Lenaert Nicasiusspeld van de stad Amersfoort ontvangen. Mevrouw Dijkslag is vrijwilligster van Het Pluspunt in Kattenbroek en de PlusBus033. Zij ontvangt de gemeentelijke onderscheiding voor haar grote inzet voor ouderen.

Vrijwilligster Sonja Dijkslag-Slemmer ontvangt Lenaert Nicasiusspeld

Sonja Dijkslag zet zich in al jaren in voor mensen in haar omgeving. In de periode 1992-1999 werkte ze voor de Unie van Vrijwilligers. Eerst als koffie- en theeschenkster en later als teamleidster bij woonzorgcentrum Nijenstede.

Pluspunt Kattenbroek

In 2006 startte zij als vrijwilligster bij de receptie in het Pluspunt in Kattenbroek. Zij deed de administratie, ondersteunde het restaurant en verzorgde diverse activiteiten.

Plusbus033

Aansluitend raakte zij betrokken bij PlusBus033 en verricht zij verschillende administratieve werkzaamheden. Daarnaast organiseert zij diverse sociale en culturele uitstapjes voor ouderen met de bus.

Burgemeester Lucas Bolsius: “mevrouw Dijkslag vervult een ambassadeursrol voor ouderen. Zij spoort hen aan een uitstapje te maken met de PlusBus033 of zich hiervoor in te zetten. Door het organiseren van deze uitstapjes ontstaan er nieuwe vriendschappen en krijgen deelnemers de kans om even te ontsnappen uit hun dagelijkse omgeving. Zij doet haar vrijwilligerswerk al jaren met veel overgave en plezier.”

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.