Veteranen in het zonnetje op 27 juni, de Nederlandse veteranendag

Op zaterdag 27 juni is het Nederlandse Veteranendag. De dag waarop in heel Nederland veteranen in het zonnetje worden gezet, als blijk van waardering voor hun inzet. Ook in Amersfoort en Leusden organiseren we jaarlijks rondom die datum een bedankmoment, waarop veteranen uit Amersfoort en Leusden samenkomen.

Veteranen in het zonnetje op 27 juni, de Nederlandse veteranendag

Helaas is deze dag vanwege de coronamaatregelen naar volgend jaar verplaatst. Wij zijn onze veteranen echter niet vergeten en zij ontvangen rond deze dag een attentie. Wij hopen Veteranendag volgend jaar met hen en met elkaar op de gebruikelijke manier te vieren.

Koester de vrijheid

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is er vrede in Nederland. We leven sindsdien in vrijheid, die we koesteren. Veteranen hebben een cruciale rol in het verdedigen en bewaken van de vrijheid van onszelf en anderen. In Nederland kunnen wij vandaag in vrijheid leven en we vieren dit jaar 75 jaar Vrijheid. De bijdrage van de veteranen erkennen en waarderen wij zeer.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.

Bekijk de videoboodschap voor veteranen, van burgemeester Bouwmeester van Leusden en burgemeester Bolsius, op ons YouTube-kanaal.