Verlenging noodopvang voor vluchtelingen op Zon & Schild

De groep vluchtelingen die Amersfoort sinds eind oktober opvangt, mag langer op de huidige opvanglocatie blijven. Op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) is hun verblijf in een gedeelte van het gebouw Beukenhorst op het terrein van Zon & Schild verlengd tot uiterlijk 7 januari.

Verlenging noodopvang voor vluchtelingen op Zon & Schild

40 plekken

Enkele weken geleden werd vanuit het COA een dringend beroep gedaan op gemeenten om voor noodopvang te zorgen. In het aanmeldcentrum van Ter Apel verbleven veel meer mensen dan waar deze opvang op berekend was. De gemeente Amersfoort kon gedurende vier weken voor 40 noodopvang plekken zorgen. Maar de situatie in Ter Apel is nog niet opgelost. En na goed overleg met GGZ Centraal kunnen de vluchtelingen langer blijven in de noodopvang in Amersfoort. 

Betrokkenheid

Daarbij is meegewogen dat het verblijf de afgelopen weken voor alle partijen goed is verlopen. Mede dankzij de betrokkenheid en bijdragen van een actieve groep vrijwilligers uit de stad. De vluchtelingen doen mee aan taalles en sportieve activiteiten om een zinvolle invulling te geven aan hun verblijf. Gisteren zijn de andere gebruikers van het terrein op Zon & Schild en omwonenden geïnformeerd over deze verlenging.

Vragen?

Als u vragen heeft over de crisisnoodopvang voor vluchtelingen kunt u mailen naar vluchtelingen@amersfoort.nl. De laatste informatie kunt u vinden op www.amersfoort.nl/vluchtelingen.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.