Verkiezingen voor Provinciale Staten én Waterschappen

Eén keer in de vier jaar worden de leden gekozen van de Provinciale Staten en het algemeen bestuur van het waterschap. Stemgerechtigde Amersfoorters vanaf 18 jaar mogen woensdag 20 maart 2019 dus stemmen op de kandidaat die hen gaat vertegenwoordigen in de provincie Utrecht én de kandidaat voor het algemeen bestuur van het waterschap Vallei en Veluwe.

Verkiezingen voor Provinciale Staten én Waterschappen

Er zijn in Amersfoort 90 stembureaus waar u uw stem kunt uitbrengen. Op 19 februari krijgen alle stemgerechtigde inwoners één of twee stempassen thuisgestuurd. Op de stempas staat voor welke verkiezing hij geldt en het adres van het stembureau dat het dichtst bij uw huis is. Maar u bent dus niet verplicht om daar te gaan stemmen.

Meer weten

Vanaf nu verschijnen in de Stadsberichten wekelijks berichten over de verkiezingen. Wilt u nu al meer weten? Kijk dan op www.amersfoort.nl/verkiezingen. Daar vindt u alle praktische informatie over bijvoorbeeld wie mag stemmen, stempassen en een kaart met alle stembureaus. Wilt u iemand machtigen om voor u uw stem uit te brengen? Of wilt u buiten Amersfoort stemmen en daarvoor alvast een kiezerspas aanvragen? Dat kan via de website ook online met DigiD.Hulp nodig bij het stemmen?

Op de website www.hoewerktstemmen.nl is meer informatie te vinden over de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen. U krijgt er eenvoudige uitleg en u kunt oefenen met stemmen.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.

Hulp nodig bij het stemmen?

Op de website www.hoewerktstemmen.nl is meer informatie te vinden over de verkiezingen en stemmen.