Toekomst stadhuis: doe mee in maart

Eind vorig jaar besloot de gemeenteraad om een nieuw stadhuis te bouwen op de Trapeziumlocatie. In het raadsbesluit stond dat het nieuwe stadhuis van Amersfoort een duurzaam, aansprekend en gastvrij huis voor de stad moet zijn. Dat is de wens. Maar wat is dat eigenlijk? En waar denk jij dan aan?

Toekomst stadhuis: doe mee in maart

Daarover gaan we graag in gesprek met de stad. We doen dit op twee momenten in maart:

  • Donderdagavond 12 maart 2020 in de Observant

  • Woensdagavond 25 maart 2020 in het KadeCafe

Meedoen in maart

Tijdens deze avonden krijg je te horen wat er nu achter de schermen gebeurt en gaan we met elkaar in gesprek over de vragen: Wat is voor jou een huis voor de stad? En wat is een duurzaam, gastvrij en aansprekend huis voor de stad? Aanmelden voor één van de avonden kan via amersfoort.nl/stadhuis. Het is ook mogelijk om online je antwoorden op deze vragen te geven. 

Vervolg

Naast deze twee avonden, zijn er in maart ook gesprekken met experts, met andere gemeenten en met de medewerkers over deze vragen. De vragen die nu centraal staan, zijn nog ‘groot en abstract’ maar dat past bij deze eerste fase. Er gaan de komende jaren nog meer bijeenkomsten volgen en de vragen worden dan steeds concreter. De antwoorden die we verzamelen in maart, bundelen we in een visie op de toekomst van ons stadhuis. Samen met het programma van eisen moet dat na de zomer een goede basis bieden om marktpartijen te benaderen.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.