Theater project ‘de liefde’ zoekt jongeren

Eritrese en Somalische jongeren die nieuw zijn in Nederland, hebben vaak geen voorlichting gehad over relaties en seksualiteit. Ze weten daarom niet altijd even goed hoe hiermee om te gaan. Twee theatermakers gaan samen met een groep jongeren (8 tot 10) een interactief theaterstuk over de liefde voorbereiden. Andere vluchtelingenjongeren, die het publiek vormen, kunnen zich in de dilemma’s op het podium herkennen en worden hierdoor uitgedaagd om de ontstane situatie beter af te laten lopen.

Jongeren gezocht

We zoeken 8 tot 10 jongeren (liefst eerlijke verdeling tussen meiden en jongens) tussen de 16 en 20 jaar van voornamelijk Eritrese of Somalische achtergrond en redelijk goed Nederlands sprekend. Vind je het leuk om theater te maken, wil je open praten en spelen over relatie en ben je aanwezig op alle repetities en voorstellingen? Dan zijn we op zoek naar jou.

Wil je meedoen?

Voor iedereen die wil onderzoeken of dit theater iets voor hem/haar is, volgt er een kennismakingsbijeenkomst. De datum en locatie volgen nog. Na deze bijeenkomst maken zowel de jongeren als de regisseurs de keuze of er wel of niet wordt deelgenomen aan het project. Afhankelijk van waar de spelers vandaan moeten komen, wordt er een repetitie locatie geregeld.

De theatermakers

Monique van Wielink en Ien van Nieuwenhuijzen. Beiden hebben ruime ervaring met deze interactieve theatervorm en ook met de doelgroep nieuwkomers. Ien heeft het theaterstuk ‘De liefde´ al eerder samen met nieuwkomers gemaakt en de werkwijze beschreven in het boek ´Bijvoorbeeld de liefde´. Dit boek is gratis te downloaden via een link op haar website www.tiktaktheater.nl

Informatie en aanmelden

Meer informatie of ken je jongeren die zich willen aanmelden?

Mail naar Teije.Korteschiel@indebuurt033.nl of bel naar 06 4041 1464

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.