Terrassen in het weekend een uur langer open bij mooi weer

Op vrijdag- en zaterdagavonden in de periode tot 30 september hebben horecaondernemers in de binnenstad – inclusief het Eemplein en Oliemolenkwartier – bij een temperatuur van 25 graden of hoger de mogelijkheid om hun terras een uur langer open te houden (tot 2.00 uur).

Terrassen in het weekend een uur langer open bij mooi weer
Dag Datum Verwachte temperatuur Amersfoort stad 25-graden-plus-regeling
Vrijdag 5 augustus 2022 21°C Niet van kracht
Zaterdag 6 augustus 2022 21°C Niet van kracht

De 25-graden-plusregeling geldt uitsluitend voor terrassen in de binnenstad inclusief Eemhaven/Oliemolenkwartier van Amersfoort.

Overlast

Het is niet toegestaan muziek vanuit het horecabedrijf op het terras ten gehore te brengen. Bij overmatige overlast of verstoring van de openbare orde kan de politie het terras onmiddellijk sluiten. Onder overmatige overlast wordt niet verstaan het normale geluid dat pratende terrasbezoekers produceren, maar wel schreeuwen, het laten draaien van motoren etc.

Weersvoorspelling

Deze website wordt iedere vrijdag rond het middaguur bijgewerkt op basis van een specifiek voor de stad Amersfoort gedane weersvoorspelling voor de betreffende vrijdag en zaterdag. Alleen de informatie op deze website is bepalend voor het al dan niet van toepassing zijn van de 25-graden-plusregeling, ook als daarna een weeromslag plaatsvindt. Eigen waarnemingen of interpretaties gelden niet.

Beleidsregel 25 graden plus

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of abonneer u op de AmersfoortMail of één van onze andere nieuwsbrieven.

AANMELDEN