Schetsontwerp nieuw stadhuis: video’s en vervolgstappen

Het schetsontwerp van het nieuwe Huis voor de Stad van Amersfoort is klaar. Bekijk nu de video's ervan en/of lees wat onze vervolgstappen zijn.

Schetsontwerp nieuw stadhuis: video’s en vervolgstappen

Voor de zomer heeft de architect de eerste ideeën met de stad gedeeld en hebben mensen gereageerd. Nu ligt er een schetsontwerp. Het laat een aantal dingen zien: de vorm van het gebouw, de grootte (past alles erin?) en hoe het onderdeel wordt van de omgeving. Daarnaast laat het zien waar de belangrijkste onderdelen komen, zoals de publiekshal en het raadscentrum.

Sommige dingen zijn nog niet uitgewerkt. Zo zijn de gevels in het schetsontwerp nog allemaal wit en ontbreken de ramen. Ook de precieze inrichting van de hal en kantooromgeving ontbreekt nog. Deze zaken worden later uitgewerkt.

Video-impressies

Bekijk hier de eerste video-impressies:

Vragenlijst

Voor het schetsontwerp zijn we uitgegaan van de dingen die we het meest belangrijk vinden: onze ambities. Deze hebben we vorig jaar samen met de inwoners van de stad opgesteld. We waren erg benieuwd of u het ontwerp een goede vertaling vindt van die ambities. Daarom kon iedereen tot en met zondag 24 oktober op het schetsontwerp reageren.

Dit gebeurt er met alle reacties

Alle reacties verzamelen we en geven we mee aan de gemeenteraad. Die leggen we in november het schetsontwerp voor om over te besluiten. Ook delen we de resultaten op www.amersfoort.nl/stadhuis. Als de gemeenteraad akkoord is met het schetsontwerp, gaat het ontwerpteam weer aan de slag. Dit neemt de reacties mee bij de volgende ontwerpstappen.

Lees eventueel ook het meer uitgebreide artikel 'Schetsontwerp gereed voor nieuwe Huis voor de Stad'.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.