Rijtuigenloods in gebruik als vaccinatielocatie

Op maandag 15 februari, is de Amersfoortse vaccinatielocatie in de Rijtuigenloods geopend en is het vaccineren daar begonnen. De locatie is zeven dagen per week open van 08.00 uur tot 20.00 uur. Op dit moment worden 80-plussers gevaccineerd.

Rijtuigenloods in gebruik als vaccinatielocatie

Burgemeester Lucas Bolsius: "Ik ben blij dat het vaccineren in Amersfoort begonnen
is. Dit is een belangrijke stap vooruit naar een beetje perspectief. We hebben nu al lange tijd met de maatregelen te maken en ik snap dat heel veel mensen het zat zijn en niet meer kunnen wachten om elkaar te ontmoeten, te kunnen sporten en leuke dingen te doen. Ik hoor in de contacten die ik met Amersfoorters heb dat zij het zwaar hebben. Van ouderen, jongeren, ondernemers, sportverenigingen, de cultuursector. Het zijn maar een paar voorbeelden."

"Het vaccineren geeft hoop en perspectief voor de nabije toekomst. Daar moeten we ons aan vasthouden. Het helpt om vooruit te kijken om iets van een punt op de horizon te kunnen zien. Een doel waar we ons op richten en waar we met zijn allen voor gaan. Tot dat we bij dat punt op de horizon zijn, moeten we er met elkaar de schouders onder blijven zetten en blijven omkijken naar elkaar. Intussen zal ik alles doen wat in mijn macht ligt om ervoor te zorgen dat het vaccineren in Amersfoort soepel verloopt. Er gloort met de vaccinaties licht aan de horizon
van Amersfoort."

Vaccineren van ouderen

Ouderen vanaf de leeftijd van 80 jaar ontvangen een uitnodiging om een afspraak te maken om zich te laten vaccineren tegen het Coronavirus. Er kan alleen een afspraak voor vaccinatie gemaakt worden als de thuiswonende oudere hiervoor een uitnodiging van het RIVM heeft ontvangen. Via het Landelijke Vaccinatie Afsprakennummer van de gezamenlijke GGD ’en wordt een afspraak gemaakt. In de uitnodigingsbrief staat meer informatie. Bij het maken van de afspraak kan de vaccinatielocatie worden aangegeven. Informatie over het vaccineren is te vinden op de website van de GGD regio Utrecht.

De Rijtuigenloods

De Rijtuigenloods is als vaccinatielocatie gekozen omdat het goed bereikbaar is en over voldoende aantal beschikbare vierkante meters beschikt. Ook zijn er direct naast de locatie voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar. In een ander gedeelte van De Rijtuigenloods, dat in z’n geheel los staat van het gedeelte waar gevaccineerd wordt, is de corona testlocatie. Beide locaties hebben eigen parkeergelegenheid en een eigen in- en uitgang.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.