Regenboog-oversteekplaats kleurt Amersfoort

Amersfoort is een oversteekplaats in regenboogkleuren rijker. Hij bevindt zich op het kruispunt Stadsring-Utrechtseweg in de binnenstad. De regenboogoversteek symboliseert dat iedereen (hier) mag zijn wie hij of zij wil zijn, gelijke kansen krijgt en mee kan doen. Ongeacht sekse, gender, seksuele oriëntatie, geloof, achtergrond, leeftijd of handicap.

Regenboog-oversteekplaats kleurt Amersfoort

De regenboogoversteek is vrijdag 1 oktober 2021 gerealiseerd naar aanleiding van een verzoek van Stichting Keiroze en in samenwerking met het Amersfoorts Regenboogplatform. De kleuren zijn aangebracht op het wegdek van een bestaande (veilige) oversteek met verkeerslichten.

Regenboogstad

Sinds enkele jaren is Amersfoort officieel een Regenbooggemeente. Dit betekent dat Amersfoort zich inzet voor het vergroten van de sociale acceptatie en veiligheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI+). De gemeente en organisaties in de stad werken hier samen aan in het Regenboogplatform.

Officiële opening

Stichting Keiroze en Gemeente Amersfoort nemen de regenboogoversteek officieel in gebruik op zondag 10 oktober om 15:00 uur, als onderdeel van het Coming Out Festival. Aansluitend vertrekt de Pridewalk om 15:10 uur vanaf de regenboogoversteek.

Bekijk hier het volledige programma van de Diversiteitsweek en het Coming Out Festival.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.