Pop-up vaccinatie Amersfoort

Alle Amersfoorters die zich nog niet hebben laten vaccineren kunnen dat vanaf donderdag 26 augustus zonder afspraak doen bij de pop-uplocatie in de Adventkerk op de Ringweg-Kruiskamp 74. De pop-uplocatie is vanaf 26 augustus op acht donderdagen open van 14.00 tot 20.00 uur.

Pop-up vaccinatie Amersfoort

Burgemeester Lucas Bolsius: "Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren, want een hoge vaccinatiegraad helpt bij de bestrijding van het coronavirus en het eerder los kunnen laten van maatregelen. Ook zien we dat de mensen die nu ziek worden en in het ziekenhuis belanden meestal niet gevaccineerd zijn. De drempel om je te laten vaccineren is lager als je geen afspraak hoeft te maken. Ik hoop dat dit helpt voor wie alsnog een vaccinatie wil halen."

In de buurt vaccineren

De GGD gaat van grootschalige vaccinatielocaties naar kleinschalig prikken in buurten. Na 29 augustus sluit de vaccinatielocatie in de Wagenwerkplaats. Door dichter bij huis het vaccineren aan te bieden probeert de GGD de mensen te bereiken die nog niet gevaccineerd zijn.

Acht donderdagen

De Adventkerk is voor vaccinatie open op de donderdagen 26 augustus, 2, 9, 16, 23 en 30 september en op 7 en 14 oktober van 14.00 tot 20.00 uur. Vaccineren kan zonder afspraak en is gratis. Iedereen geboren voor 1 juli 2009 is welkom. Het is belangrijk om een legitimatie mee te nemen.

Meer informatie

Vragen over corona, coronatesten of -vaccinatie? Bel met de GGDrU op telefoonnummer 030-630 54 00. Dit nummer is zeven dagen in de week bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur).

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.