PITSTOP: vol programma op een lege Stadsring

Tijdens PITSTOP op 17 en 18 september is er van alles te zien en te beleven.. Op vrijdagavond 20.00 uur wordt de Stadsring tussen de Molenstraat en Utrechtsestraat afgezet voor autoverkeer voor dit evenement. Hiermee geeft Gemeente Amersfoort het asfalt tijdelijk terug aan de stad. Amersfoortse inwoners en organisaties verzorgen een aantal vaste onderdelen en wisselende optredens. Een vol en interactief programma: doe mee!

PITSTOP: vol programma op een lege Stadsring

Een greep uit het programma:

Zaterdag 17 september

 • 09.30 uur opening Week van de Mobiliteit
  Opening door wethouder Tyas Bijlholt en gedeputeerde Arne Schaddelee (Provincie Utrecht). De Week van de Mobiliteit wordt tijdens PITSTOP gepresenteerd met de Ecorunner van TU Delft. Daarnaast geven aanbieders van deelmobiliteit informatie én gratis rijminuten. Ook kun je terecht bij de fietsreparatiebus en een funfietsparcours van de Fietsersbond.

 • 13.00 – 16.00 uur Met slechts één penseelstreek of verfgooi draag je tijdens PITSTOP draagt iedereen die dat wil bij aan een écht Amersfoorts kunstwerk.

 •  14.00 – 16.00 uur Gesprek op de Stadsring (Burgerinitiatief van Ring naar Park) Denk mee over de toekomst van de Stadsring, deel je ideeën, wensen en zorgen.

 •  16.00 – 19.00 uur Workshop 3D krijttekenen In 3D tekenen op de straat, dat vraagt andere technieken. Dit betekent dat de stof voor iedereen nieuw en dus leerzaam is. Voor iedereen, vanaf 12 jaar. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, VOL = VOL

 •  20.00 – 22.00 uur Pubquiz!Geef je vandaag nog op voor een te gekke Pubquiz op een unieke locatie! Neem je vrienden en een campingstoeltje mee. Kosten deelname € 5 per persoon, graag contact betalen bij aankomst voor de quiz.

 •  19.30 – 21.30 uur RoadmovieBen je niet echt een Quiz fan? Kom dan kijken naar de Roadmovie Luizenmoeder! Je kan het zo comfortabel gezellig maken als je wil, neem je kussentje of relax stoel mee.

Zondag 18 september

 • 10.00 uur Yoga en hardlopen
  Neem je eigen matje mee voor een fijne yogales of start deze ochtend vanaf PITSTOP met de Parkrun.

 • 12.00 – 14.00 uur Dansen! Start je de zondag liever met swingende heupen? Doe dan mee met de Salsa en Zumba workshop. Voor alle leeftijden!

 •  14.00 uur Laat van je (fiets) horen Zing, bel en toeter naar hartenlust met de 10 km fietstocht door de stad. Je kunt je nu al opgeven of je om 13.45u melden op PITSTOP

 •  19.00 uur Afsluiting PITSTOP door stadsdichter Twan Vet

 Het totale programma van PITSTOP staat op www.tijdvooramersfoort.nl

Niet de hele Stadsring wordt afgezet. Zo'n vol programma betekent dat er in dat hele weekend geen auto of motor over dit deel van de Stadsring kan rijden. De Stadsring wordt afgesloten tussen de kruising met de Utrechtseweg (bij de regenboogoversteek) en de kruising bij het Stadhuis. Wie na vrijdagavond 20.00 uur met de auto langs de Stadsring moet, kan omleidingen volgen. Hou er wel rekening mee dat je vanuit beide kruispunten te maken hebt met eenrichtingsverkeer.

Gele borden met omleidingen

Op diverse plaatsen in de aanrijroute staan gele borden om de omleidingen aan te geven. Zo wordt je vanaf het Eemplein omgeleid via de Ringwegen Koppel, Kruiskamp en Randenbroek. Wie vanaf de kruising Utrechtseweg komt, wordt via de Kersenbaan teruggeleid naar de Stadsring, om ook uit te komen op deze ringwegen.

Fietsers en stadsbussen

Voor fietsers blijft het fietspad langs de Stadsring open. Bussen van Syntus die normaal gesproken over dit deel van de Stadsring rijden, volgen het weekend een andere route. Dit kan gevolgen hebben voor de aankomsttijd. De actuele tijden zijn te zien in de 9292-app, op de website van Syntus en natuurlijk op de schermen in de bus zelf.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of abonneer u op de AmersfoortMail of één van onze andere nieuwsbrieven.

AANMELDEN