Oud-burgemeester Vermeer overleden

Bedroefd heeft het gemeentebestuur kennis genomen van het overlijden van onze oud-burgemeester Anne Rinse Vermeer. Hij bereikte de leeftijd van 101 jaar. Hij overleed in zijn woonplaats Arnhem. De heer Vermeer was burgemeester van Amersfoort van 1 januari 1976 tot en met 1 januari 1982.

Oud-burgemeester Vermeer overleden
Fotograaf: Janus Visser / BDU Media.

Burgemeester Bolsius ontmoette de heer Vermeer een aantal jaren geleden. “Hij was burgemeester in een belangrijke periode van de stad. Hij had oog voor de grote groei maar ook voor het menselijke aspect. Zo voerde hij veel gesprekken met inwoners van Hoogland en Hooglanderveen die recent bij de gemeente Amersfoort waren gekomen door de herindeling. De stad en de dorpen stonden op de rand van een enorme groeispurt. Daar heeft hij veel zaken voor in gang gezet, maar ook een luisterend oor geboden. Bij onze ontmoeting in Arnhem bleek de broosheid van zijn gezondheid, maar op hoge leeftijd ook zeker ook nog zijn enorme betrokkenheid bij een rechtvaardige samenleving en het openbaar bestuur. Wij voelen mee in het verdriet van kinderen, kleinkinderen en alle anderen die hem lief hadden.”

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.

Archief Eemland

Meer informatie over de afbeelding van de heer Vermeer: zie de website van Archief Eemland

Historici van het Archief Eemland hebben in 2012, een interview met de oud-burgemeester afgenomen. Dit interview is via de website SoundCloud te beluisteren:

.