Oud-burgemeester Schreuder overleden

Oud-burgemeester van Amersfoort Albertus (Bert) Schreuder is zaterdag 30 januari 2021 op 91-jarige leeftijd overleden. De familie heeft dit 4 februari bekend gemaakt. De heer Schreuder was van 1982 tot 1994 burgemeester van Amersfoort.

Oud-burgemeester Schreuder overleden

Foto: Ronald Kersten/RodneyPhotography

Burgemeester Lucas Bolsius: “Met enige regelmaat kwam ik de oud-burgemeester tegen bij het winkelen. Dit leidde altijd tot een gesprekje. Vragen hoe het ging. En telkens gaf hij blijk van zijn betrokkenheid bij de stad. Hij voelde zich nog enorm verbonden met Amersfoort.”

De heer Schreuder begon zijn ambtelijke loopbaan op de gemeentesecretarie van zijn geboorteplaats Apeldoorn, vervolgens was hij werkzaam op de secretarie van de gemeente Hillegom. In 1963 werd hij, op 34-jarige leeftijd, benoemd tot burgemeester van Puttershoek en in 1971 werd hij burgemeester van Gorinchem.

Daarnaast is hij ook voorzitter van het Streekziekenhuis Gorinchem geweest, lid van het dagelijks bestuur van de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid, voorzitter van de vereniging van burgemeesters in Zuid-Holland en penningmeester voor het Genootschap voor Burgemeesters. In 1988 werd hij benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Burgemeester Schreuder was gehuwd, had twee kinderen en vijf kleinkinderen. Wij leven mee met het verdriet van hen en alle anderen die hem lief hebben.

De stadsvlag van Amersfoort hangt zaterdag halfstok bij het stadhuis. Er is een online condoleanceregister beschikbaar dat later aan de familie overhandigd zal worden.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.