Opening eerste hondenspeelplek van gemeente Amersfoort

De gemeente Amersfoort opent de eerste hondenspeelplek aan de Bieshaarlaan (ter hoogte van Tolick) in Hoogland. Dat is de eerste in de gemeente Amersfoort. Het wordt vrijdag 26 juli om 14.00 uur geopend door de Hooglandse initiatiefneemster Jos Bröcker en wethouder Kees Kraanen (stedelijk beheer). U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Opening eerste hondenspeelplek van gemeente Amersfoort

Wethouder Kees Kraanen (stedelijk beheer): “Steeds meer Amersfoorters delen de openbare ruimte. Ook inwoners met honden, die deze dan aan de lijn moeten houden. Jos Bröcker vroeg aan de gemeente of er een plek kon worden ingericht waar honden los mogen lopen om te ravotten en spelen. Een goed initiatief en daarom hebben we een concept bedacht met een aantal ‘speeltoestellen’ waarmee zowel hond en baas samen kunnen spelen en trainen.”

Op de speelplek gelden een aantal speciale regels. Deze staan vermeld op een bord, dat bewoonster Jos Bröcker en wethouder Kraanen samen onthullen. Eén van de belangrijkste regels: baasjes moeten zelf de poep van hun hond opruimen in een speciaal daarvoor gemaakte compostbak.

Een soortgelijke hondenspeelplek komt aan de buitenkant van de geluidswal bij de Zevenhuizerpoort in Nieuwland (achter het talud, naast de A1, zevenhuizerpoort en wildemanskruid). De speeltoestellen komen hier naar verwachting in het najaar.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.