Ondernemers van De Wieken-Vinkenhoef starten onderzoek naar rijden op waterstof

Ondernemers van bedrijventerrein De Wieken-Vinkenhoef gaan bekijken of een waterstoftankstation in Amersfoort haalbaar is. Met name voor bedrijven in de transportsector lijkt waterstof kansen te bieden in de toekomst. Met financiële steun van de gemeente wordt nu onderzocht of het plan haalbaar is.

Ondernemers van De Wieken-Vinkenhoef starten onderzoek naar rijden op waterstof

Beeld: wethouder Hans Buijtelaar (links) met ondernemers bij De Wieken-Vinkenhoef

Amersfoort in 2030 CO2-neutraal

Wethouder Hans Buijtelaar (duurzame mobiliteit) is blij met het initiatief: “Een waterstoftankstation past bij de ambitie van het college om met Amersfoort in 2030 CO2-neutraal te zijn. We willen dit onder meer bereiken door voorrang te geven aan schone mobiliteit en nieuwe mobiliteitsoplossingen.” Ondernemers van De Wieken-Vinkenhoef hebben de handen ineengeslagen om hun bedrijventerrein CO2-neutraal te maken. Naast de wens om zonnepanelen te plaatsen, sluit een waterstoftankstation hier goed bij aan.

Subsidie onderzoek

Woensdag ontving het parkmanagement van bedrijventerrein De Wieken-Vinkenhoef een subsidie van € 50.000 van de gemeente Amersfoort om de mogelijkheden van het waterstoftankstation verder te onderzoeken. Eind vorig jaar zijn twintig ondernemers al bevraagd over de mogelijkheden om waterstof toe te passen in hun bedrijfsvoering. Het parkmanagement gaat de subsidie gebruiken om de haalbaarheid verder te onderzoeken door onafhankelijke experts.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.