Nieuwe cursus ‘Gezond en goed met elkaar’ van start

In samenwerking met de gemeente Amersfoort, Baarn, Nijkerk, Leusden, Bunschoten en Soest is door de Vrije Universiteit een cursus ontwikkeld voor mensen die het lastig vinden om gezondheidsinformatie te begrijpen en te gebruiken. De cursus wordt van september tot november 2022 aangeboden.

Nieuwe cursus ‘Gezond en goed met elkaar’ van start

Ken jij iemand voor wie deze cursus mogelijk interessant is? Laat deze persoon dan contact opnemen met Roxanne van Oeveren van de Vrije Universiteit via pgv@vu.nl. De cursus is gratis te volgen.

De cursus wordt op verschillende locaties in de zes gemeenten aangeboden, waardoor er altijd een locatie in de buurt is. De bijeenkomsten zijn dus met buurtgenoten. In Amersfoort starten er groepen bij de Witte Vlinder (Kruiskamp), ’t Klokhuis (Randenbroek), de Herberg (Nieuwland), de Bron (Vathorst) en One (Kattenbroek).

Het doel van de cursus is om te werken aan het begrijpen en toepassen van gezondheidsinformatie en verschillende aspecten van positieve gezondheid, zoals bijvoorbeeld mentaal welbevinden, zingeving en kwaliteit van leven en lichamelijke gezondheid. Er is aandacht voor hulpvragen uit de groep. De cursus is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke inzichten rond leefstijl- en gedragsverandering, samen met de doelgroep en professionals. De cursus duurt 8 weken, met wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur. Tijdens de cursus vindt ook een evaluatie onderzoek plaats.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of abonneer u op de AmersfoortMail of één van onze andere nieuwsbrieven.

AANMELDEN