Nieuw in de stad: pakket- en briefautomaat

PostNL heeft drie pakket- en briefautomaten in Amersfoort geplaatst; een nieuwe verschijning in de stad. Tussen nu en eind juni volgen nog vijf pakket- en briefautomaten. Dit is een proef van PostNL, Amersfoort is de eerste stad in de provincie Utrecht waar ze staan. Wethouder Willem-Jan Stegeman nam de pakket- en briefautomaat op het Operaplein officieel in gebruik.

Nieuw in de stad: pakket- en briefautomaat

Proef met pakket- en briefautomaat

De pakket- en briefautomaat bestaat uit een brievenbus met twee openingen en meerdere lockers in verschillende formaten voor pakketten. Deze is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus. PostNL doet de proef in Amersfoort in verschillende wijken, zodat duidelijk wordt in wat voor type wijk er behoefte is aan een dergelijke dienst.

Wethouder Willem-Jan Stegeman (economie en duurzaamheid): “De hoeveelheid pakketten neemt natuurlijk alleen maar toe en dan is het goed als het aantal kilometers wat er voor wordt afgelegd zo min mogelijk is, handig voor alle betrokkenen en beter voor de luchtkwaliteit. Als gemeente werken wij dus graag aan deze proef mee, we zijn erg benieuwd wat de Amersfoorters er van vinden.”

Sluit
  1. Stuur deze pagina door
  2. Bedankt
Stuur deze pagina door

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.