Lenaert Nicasiusspeld voor Wim Lamme, vrijwilliger en oud-voorzitter DAC

Op vrijdag 13 mei 2022 ontving Wim Lamme de Lenaert Nicasiusspeld van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius.

Lenaert Nicasiusspeld voor Wim Lamme, vrijwilliger en oud-voorzitter DAC

Lamme was vrijwilliger en oud-voorzitter van het Diaconaal Aandachtscentrum Amersfoort (DAC). Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor zijn grote inzet voor het DAC, kerkelijke en maatschappelijke verdiensten tijdens zijn afscheid in het inloophuis aan de Zuidsingel.

Diaken

De heer Lamme was ruim 20 jaar betrokken bij het DAC. In de periode van 2004 tot 2015 in de functie van voorzitter van het bestuur. Aansluitend werd hij adviseur en vrijwilliger.

Daarnaast was hij 12 jaar actief als diaken, waarvan 7 jaar als voorzitter van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente (PGA) in Amersfoort. Hij gaf mede leiding aan het kerkelijk bureau van de PGA. Ook binnen de kerkelijke wijkgemeente De Hoeksteen was en is hij actief, onder andere als koster/ beheerder en weet hij jong en oud met elkaar te verbinden.

Schaaksport

De heer Lamme heeft zich in het verleden ingezet voor de plaatselijke afdeling van het CDA, waaronder voor het secretariaat van de partij.

Bij het Schaakgenootschap Amersfoort (SGA) is hij sinds 1959 lid en actief in verschillende bestuurlijke functies. Top op heden is hij jeugdleider en weet hij jongeren te interesseren in en te verbinden aan de schaaksport.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of abonneer u op de AmersfoortMail of één van onze andere nieuwsbrieven.

AANMELDEN