Lenaert Nicasiusspeld voor 'schoolvoetbalicoon' Flip van der Pol

Flip van der Pol heeft op woensdag 10 april 2019, uit handen van locoburgemeester Kees Kraanen, de Lenaert Nicasiusspeld ontvangen.

Lenaert Nicasiusspeld voor 'schoolvoetbalicoon' Flip van der Pol

Van der Pol ontving de gemeentelijke onderscheiding na de finalewedstrijden van het Amersfoortse schoolvoetbaltoernooi, waarbij hij als organisator vijftig jaar betrokken was. Na honderden wedstrijdschema’s, duizenden wedstrijdbriefjes en na zo’n 150.000 Amersfoortse kinderen te hebben laten spelen, stopt Flip van der Pol ermee.

Supervrijwilliger

Flip van der Pol is een soort supervrijwilliger: naast het schoolvoetbaltoernooi organiseerde hij de regiofinales, was hij scheidsrechter en in andere functies actief voor de KNVB en COVS. Ook hielp hij projecten van World Servants in landen als Haïti, Oekraïne, Bolivia en Malawi met inzamelingsacties en door ter plaatse zelf te helpen bouwen.

Wethouder Buijtelaar van sport: “Flip van der Pol is de icoon van het schoolvoetbal in Amersfoort en liet duizenden kinderen sporten door jaarlijks van alles te regelen: van velden en vrijwilligers tot scheidsrechters, inschrijvingen, vaantjes en medailles.” Locoburgemeester Kraanen vult aan: “Als je daarnaast, in vijftig jaar tijd, ook nog zoveel andere, mooie activiteiten oppakt, geld inzamelt voor goede doelen en zelf hamer en troffel ter hand neemt in verre landen, ben je voor ons een held. Dan verdien je in Amersfoort de Lenaert Nicasiusspeld.”

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.