Lenaert Nicasiusspeld voor Rinus van den Tweel, bestuurslid van paardensportvereniging De Eemruiters, Hoogland

Op zondag 11 september ontving Rinus van den Tweel, bestuurslid en vrijwilliger van paardensportvereniging De Eemruiters uit Hoogland, de Lenaert Nicasiusspeld van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de paardensportvereniging De Eemruiters en zijn bijdrage aan de paardensport in het algemeen.

Lenaert Nicasiusspeld voor Rinus van den Tweel, bestuurslid van paardensportvereniging De Eemruiters, Hoogland

De heer Van den Tweel heeft maar liefst 65 jaar een actieve rol gespeeld als bestuurslid, adviseur en vrijwilliger bij de paardensportvereniging De Eemruiters. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 9 juni jl. is hij afgetreden als bestuurslid. Gistermiddag nam hij afscheid van de leden, bestuur en vrijwilligers van de paardensportvereniging.

Drijvende kracht

Al jarenlang is hij de drijvende kracht achter diverse paardensportevenementen en -wedstrijden in het stadspark Schothorst, zoals het Pinksterconcours, de Regiokampioenschappen van de regio Utrecht en de Paardensportdag Hoogland. Vanaf 2004 tot en met 2019 leverde hij een belangrijk bijdrage aan de organisatie van de KNHS kampioenschappen dressuur en springen voor de regio Utrecht. Zijn kennis van het terrein en zijn inzet bij de organisatie van deze paardensportevenementen zijn van grote waarde.

Ook de stichting Paardensportdag Hoogland en de stichting Dorpsfeest Hoogland kunnen al jaren rekenen op de betrokkenheid en inzet van de heer Van den Tweel. Als adviseur en organisator is hij gedurende alle dagen voor, tijdens en na het Dorpsfeest Hoogland aanwezig om alles op te bouwen, te begeleiden en weer af te breken. Niets is hem te veel en de hele dag staat hij paraat.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of abonneer u op de AmersfoortMail of één van onze andere nieuwsbrieven.

AANMELDEN