Lenaert Nicasiusspeld voor Grada Mulder

Grada Mulder is dit jaar veertig jaar actief als vakleerkracht bewegingsonderwijs in het speciaal basisonderwijs. Voor haar grote inzet voor deze leerlingen ontving zij een gemeentelijke onderscheiding, de Lenaert Nicasiusspeld, uit handen van burgemeester Lucas Bolsius.

Lenaert Nicasiusspeld voor Grada Mulder

Vakleerkracht bewegingsonderwijs Grada Mulder

Grada Mulder is vakleerkracht bewegingsonderwijs op de Dr. M. van der Hoevenschool. Zij levert een belangrijke bijdrage aan zowel de pedagogische aanpak van de school als aan het realiseren van een gezonde speel- en beweegcultuur in de school en aan deelname van leerlingen aan sportactiviteiten in hun vrije tijd. De uitreiking vond plaats tijdens een aangepaste viering van haar 40-jarig dienstverband.

Bijzonder talent

Burgemeester Lucas Bolsius: ”Haar wilskracht, doorzettingsvermogen, enthousiasme en talent om kinderen, soms ook met een diversiteit aan complex gedrag, te verstaan, uit te dagen en in hun kracht te zetten maakt mevrouw Mulder tot een bijzonder talent”.

Naast haar lesgevende taak zet ze diverse trainingen en lessen op om leerlingen te begeleiden, weerbaar te maken en zelfvertrouwen te geven. Zij organiseert verschillende (buitenschoolse) sportactiviteiten waaronder zwemclinics, judolessen en basketballessen. Ze was betrokken bij de realisatie van het groene schoolplein en het behalen van het predicaat ‘Gezonde School’.

In de jaren 80 gaf zij volleybaltraining voor de jeugd bij de volleybalvereniging SH’71, later Volleybalvereniging Switch in Hooglanderveen.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.