Langestraat: fietshekjes eruit, fietsvakken erin

Eind 2015 is de gemeente gestart met een proef van fietsvakken in twee winkelstraten in de binnenstad. In de Langestraat en Utrechtsestraat. De vakken zijn gemaakt door een markering met witte straatsteentjes en worden als positief ervaren. Ze stimuleren kort parkeren, geven duidelijkheid waar je je fiets mag plaatsen en de vakken bieden meer ruimte voor fietsen dan fietshekjes.

Langestraat: fietshekjes eruit, fietsvakken erin

Fotograaf: Simon Lamme

Meer fietsvakken

De laatste 19 fietshekjes in de Langestraat worden vervangen voor fietsvakken en er komen 60 fietsparkeerplekken bij. De fietsvakken worden ook nu duidelijk gemarkeerd met witte straatsteentjes. Daarnaast komt aan beide zijden en het midden van de vakken een tegel met een fietssymbool. De werkzaamheden starten dinsdag 28 april 2020 en duren naar verwachting zo’n 2 weken.

Gratis, bewaakte fietsstallingen

Wilt u uw fiets niet op straat parkeren of verblijft u langere tijd in de binnenstad? Dan kunt u uw fiets parkeren in de gratis, bewaakte fietsenstallingen in de stad. U vindt een stalling aan de Kamperbinnenpoort (ingang Muurhuizen), het Sint Jorisplein (ingang Hellestraat) en bij Amicitia (ingang Utrechtsestraat). De openingstijden vindt u op www.parkeerservice.nl/amersfoort.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.