Koninklijke Onderscheiding voor Linda van Tuyl, oud- gemeenteraadslid GroenLinks

Op dinsdagavond 31 mei ontving Linda van Tuyl, oud-gemeenteraadslid van GroenLinks een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Zij ontving de Koninklijke Onderscheiding 12 jaar raadslidmaatschap in de gemeenten Heemstede en Amersfoort.

Koninklijke Onderscheiding voor Linda van Tuyl, oud- gemeenteraadslid GroenLinks

Mevrouw Van Tuyl nam op 29 maart jl. afscheid als gemeenteraadslid van Amersfoort voor GroenLinks. Van 1994 tot 2002 was zij raadslid voor GroenLinks in de gemeente Heemstede en van 2018 tot 2022 was zij raadslid in de gemeente Amersfoort.

Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens haar afscheid en bij het uitreiken van de onderscheiding roemde de burgemeester haar inzet voor Amersfoort, waaronder voor de LHBTIQ+-gemeenschap. Zo was zij enkele jaren bestuurslid voor Keiroze Amersfoort. Ook had zij een warm hart voor de vele vrijwilligers in de stad.

In haar eigen woorden: ‘Een passie voor kleine en grote mensen, solidariteit, gelijkheid, en echt contact.’ Ook stond de burgemeester stil bij haar gave om tijdens raadsvergaderingen zonder overdreven woorden, relativerend, met humor en met helder formuleren haar punt te maken en snel op haar doel af te gaan.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of abonneer u op de AmersfoortMail of één van onze andere nieuwsbrieven.

AANMELDEN