Kledingpas voor tieners

Jongeren van 12 tot en met 17 jaar die het thuis niet breed hebben, krijgen een kledingpas ter waarde van 100 euro van de gemeente.

Kledingpas voor tieners

Inwoners met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm, kunnen de kledingpas voor hun kinderen aanvragen. Dat is voor een gezin of samenwonenden € 2.030,- netto per maand. En voor alleenstaande ouders is dat € 1.420,- netto per maand.

De kledingpas

De kledingpas is een pasje van Fashioncheque met een tegoed van € 100,- erop. Dit kan worden ingewisseld in winkels en webshops in heel Nederland. Het bedrag op de pas kan in één keer of in meerdere keren worden uitgegeven.

Aanvragen

De kledingpas is aan te vragen met het aanvraagformulier:

Het aanvraagformulieren ligt ook bij het Geldloket, Stichting Leergeld, Stadsring51, Indebuurt033 en de Voedselbank. Of bel telefoonnummer 14 033 om het formulier per post te ontvangen. Inwoners die een bijstandsuitkering van de gemeente Amersfoort ontvangen en kinderen hebben in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar, hebben de kledingpas automatisch per post ontvangen.

Meer regelingen bij laag inkomen

De kledingpas is een aanvulling op de bestaande regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Amersfoort kent meer regelingen, zoals een vergoeding voor een wasmachines of koelkast, een zorgverzekering of vergoedingen voor sport, hobby of andere activiteiten voor kinderen. Hulp nodig bij het aanvragen? Loop eens langs bij een van de informatiewinkels van Indebuurt033.

Over de kledingpas

Meer informatie over de kledingpas vindt u op www.amersfoort.nl/kledingpas. Informatie over waar de kledingpas besteed kan worden, staat op de website van Fashioncheque: www.fashioncheque.nl.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.