Input gezocht voor kunst in tunnel

De fietstunnel op de Liendertseweg, die De Hoef en Schothorst met het centrum verbindt, wordt op een bijzondere wijze opgeknapt. Twee bevlogen kunstenaars gaan, met input uit de stad, een muurschildering maken.

Input gezocht voor kunst in tunnel

foto: Juri Hiensch

De tunnel

Op dit moment zijn de muren nog wit, maar in het voorjaar van 2020 worden de muren voorzien van tekeningen. Om het ontwerp te maken vragen de kunstenaars om input van inwoners en voorbijgangers. Wat zijn kenmerkende plekken in en rondom De Hoef, het Waterwingebied en Liendert? Welke plekken zijn erg belangrijk? Aan welke plekken wordt vaak niet gedacht? Welke stukjes uit de omgeving zijn belangrijk voor u persoonlijk? Hoe is het voor u als bewoner om dagelijks door de tunnel te fietsen? De kunstenaars zijn vooral nieuwsgierig naar uw ervaringen als gebruiker van het gebied. Uw input kan zowel een foto als woorden zijn. Insturen kan via de mail: kunsttunnel@amersfoort.nl. De kunstenaars maken een selectie van de ingestuurde idee├źn en gaan daarna aan de slag met hun ontwerp. Insturen kan tot en met 13 september.

De kunstenaars

De muurschildering wordt gemaakt door Rozemarijn Westerink en Marisa Rappard. Zij hebben vorig jaar samengewerkt aan een wandvullende muurtekening. Rozemarijn tekent vaak tuinen en Marisa maakt abstracte tekeningen; in hun muurtekening vermengden beide zich tot een vloeiend geheel. In de muurschildering van De Hoef willen ze in een stroom beelden weergeven hoe bewoners van Amersfoort en passanten de tunnel en haar omgeving ervaren.

Vervolg

Het definitieve ontwerp zal in november klaar zijn. Volgend jaar wordt de muurschildering daadwerkelijk gemaakt.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.