Heel Amersfoort als trouwlocatie

Elkaar het jawoord geven op een unieke locatie in Amersfoort kan nu heel eenvoudig geregeld worden. In een museum, een café of met je blote voeten in je eigen tuin? Alle geschikte locaties op het grondgebied van Amersfoort zijn nu aangewezen als ‘huis der gemeente’. Dat betekent dat ze gebruikt mogen worden als trouwlocatie.

Heel Amersfoort als trouwlocatie

Omdat de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn, kiezen sommige bruidsparen ervoor om hun bruiloft te verzetten, anderen kiezen ervoor om in een klein gezelschap te trouwen of geregistreerd partnerschap aan te gaan. Bij beide opties is het nu mogelijk om te kiezen voor een unieke locatie in Amersfoort.

Proces vereenvoudigd

Vroeger werden er alleen huwelijken voltrokken op het stadhuis. Het gebeurt nu steeds vaker dat bruidsparen graag zelf een locatie uitzoeken. Omdat dit voor het bruidspaar, de beheerder/eigenaar van de locatie en de gemeente veel tijd kost, hebben we ervoor gekozen om dit gemakkelijker te maken. Het proces is nu sterk vereenvoudigd en het geeft het aanstaande paar eerder duidelijkheid en zekerheid over de gekozen locatie.

Voorwaarden

Vanaf nu kunnen mensen iedere geschikte locatie kiezen. De voorwaarden waar een locatie aan moet voldoen vindt u bij 'Trouwen en geregistreerd partnerschap' en in het geactualiseerde reglement Burgerlijke. U kunt daarbij denken aan veiligheids- en toegankelijkheidseisen. Als het toekomstige bruidspaar en de beheerder/eigenaar het online formulier samen invullen en ondertekenen, is dat voldoende. De gegevens van de locatie kunnen dan meegestuurd worden wanneer zij het huwelijk of partnerschap via de website doorgeven.

Ondanks dat er nu enkel in kleine gezelschappen getrouwd kan worden, is het dus wel mogelijk om dit op een locatie naar keuze te doen. En uiteraard voor de trouwplannen op de lange termijn biedt dit mooie mogelijkheden.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.