Grote belangstelling kavels De Lichtenberg

Op De Lichtenberg in het Bergkwartier verkoopt de gemeente ongeveer 55 kavels. Van 13 mei tot 20 mei kon men zich daarvoor inschrijven. Dat leverde 161 inschrijvingen op. Nog deze week volgt de loting. De gelukkigen kunnen dan volgend jaar gaan bouwen.

Mensen kunnen zelf een vrijstaande woning of twee-onder-een-kapwoning ontwerpen en bouwen. De woningen moeten wel passen bij de bestaande woningen op De Berg. Op de locatie zijn 21 vaste kavels met een vaste afmeting en 6 gebieden waar de afmeting van de kavels nog niet precies vastligt. Aan de hand van de inschrijvingen worden deze gebieden ingedeeld. De eerste 5 kavels op de Utrechtseweg en Vondellaan zijn in 2017 al verkocht.

De ontwikkeling van deze woninglocatie is samen met een grote groep omwonenden uitgewerkt. Op het terrein stond het voormalige ziekenhuis De Lichtenberg. Momenteel wordt het terrein bouw- en woonrijp gemaakt.

Samen een appartement bouwen

Op 1 kavel kunnen mensen zelf een appartementengebouw laten bouwen (CPO). De inschrijving voor deze kavel start binnenkort. Mensen kunnen gezamenlijk ieder een eigen woonappartement ontwikkelen. Zij vormen daarvoor een groep en geven gezamenlijk de opdracht voor de bouw. Een unieke manier om je eigen woning te bouwen, maar dan in de vorm van een appartement. De start van de inschrijving voor deze CPO-kavel, wordt bekend gemaakt op www.wonenopdelichtenberg.nl/cpo.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.