Goed energienieuws voor ondernemers in Amersfoort

Voor Amersfoortse ondernemers zijn er rond energie een paar interessante acties! We zetten ze voor je op een rijtje.

Goed energienieuws voor ondernemers in Amersfoort

Gemeente Amersfoort betaalt voor 50% mee op een energiescan

Wilt u als ondernemer of bedrijfseigenaar weten wat uw kansen en kosten zijn voor zonnepanelen, Led verlichting of een totale energiescan? De actie bestaat uit een daken- of energiescan waarbij de gemeente de helft van de kosten voor haar rekening neemt. De scan wordt uitgevoerd door het bedrijf Groendus, een fusie van meerdere energiebedrijven die al langer in Amersfoort actief zijn. Voor meer informatie en aanmelden: www.energiescanamersfoort.nl

Zonnepanelen boven een parkeerterrein? Nieuwe applicatie biedt inzicht voor Amersfoortse ondernemer

Zonnepanelen boven parkeerterreinen, zogenaamde solarcarports, bieden kansen voor het opwekken van duurzame energie en efficiënt ruimtegebruik. Daarom heeft Provincie Utrecht een online applicatie Park the Sun laten ontwikkelen waarmee iedere ondernemer of grondeigenaar in de provincie zelf een gratis scan kan maken of de aanleg van solarcarports interessant zijn. Wilt u weten wat solarcarports voor uw bedrijf kunnen opleveren? Bekijk de gratis online applicatie Park the Sun.

Landelijke subsidie op elektrische bedrijfswagens

Staat u op het punt om een nieuwe bedrijfsauto kopen? Denk dan nu alvast na over de aanschaf van een elektrische bedrijfsauto. Vanaf 15 maart kunt u gebruik maken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). U komt als ondernemer in aanmerking als de koop- of leaseovereenkomst is afgesloten op 1 januari 2021 of daarna en u de subsidie aanvraagt voordat de overeenkomst definitief is. De netto catalogusprijs of verkoopprijs van de bedrijfsauto moet € 20.000 of meer zijn en de elektrische bedrijfsauto voldoet aan de eisen voor de actieradius. Lees hier alle voorwaarden voor de SEBA.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) vanaf 15 maart 09.00 uur aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.