Extra geld vanuit Rijk voor Kop van Isselt

Het Rijk trekt een bedrag van € 9,65 miljoen uit voor de gebiedstransformatie Kop van Isselt. Kop van Isselt is een van de 5 gebieden binnen Langs Eem en Spoor.

Extra geld vanuit Rijk voor Kop van Isselt

De middelen dekken een beperkt deel van de kosten voor infrastructurele aanpassingen en voor benodigde bedrijfsverplaatsing (o.a. Rova) waardoor bestaande hindercirkels voor de ontwikkeling verdwijnen. Deze bijdrage biedt een stevige impuls voor de ontwikkeling van Kop van Isselt.

Roald van der Linde is de wethouder die het project in portefeuille heeft: “Steeds meer mensen willen wonen, werken en leven in Amersfoort. Dat kan alleen als we samenwerken, ook met provincie en het Rijk. Zo houden we de kwaliteit van Amersfoort hoog en helpen we bij het oplossen van het nationale woningtekort. Deze bijdrage helpt het financiële plaatje rond te rekenen, met name om betaalbare woningen te kunnen bouwen. Maar we zijn er nog niet. Daarom zoeken we nog naar financiële dekking voor investeringen in onder meer de infrastructuur.”

Samen met regio Amersfoort, provincie en het Rijk werkt gemeente Amersfoort aan de uitwerking van de rijk-regio woondeal en, voor de bredere groeiopgave richting 2040, aan het regionaal ontwikkelbeeld. Gedeputeerde Rob van Muilekom: ”Fijn dat het geld aan de Kop van Isselt/Langs Eem en Spoor is toegekend, daar ben ik ontzettend blij mee. Deze bijdragen vanuit het Rijk zijn echt keihard nodig om in onze provincie tot voldoende betaalbare en toekomstbestendige woningen te komen.”

Langs Eem en Spoor

De gemeente ontwikkelt tot 2030 ‘Langs Eem en Spoor’: 5 gebieden met een rijk verleden rondom de binnenstad veranderen samen in een duurzaam divers geheel. Een stadsgebied met volop ruimte voor nieuwe woningen, winkels en werkruimtes en cultuur. Een plek die mensen uitnodigt om doorheen te slenteren, elkaar te ontmoeten en te ontspannen op de pleinen, in het groen of langs het water. Met het Soesterkwartier als historisch hart en De Nieuwe Poort als centrale as voor mobiliteit en bereikbaarheid; dichtbij station Amersfoort Centraal.   

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.