Eigen verpakking? Ja, graag!

Meer dan 30 Amersfoortse winkeliers moedigen hun klanten aan om een eigen verpakking mee te nemen naar de winkel. Ook delen ze herbruikbare broodzakken en groente- en fruitnetjes uit. Kijk op www.amersfoortduurzaam.nl/verpakkingsvrij voor alle winkels die meedoen.

Eigen verpakking? Ja, graag!

Bakkers, groenteboeren, slagers, toko’s, viszaken, kaas- en notenboeren en andere speciaalzaken. Ze roepen ons allemaal op een VerpakKing te worden door onze eigen verpakkingen mee te nemen naar de winkel. En uit onderzoek blijkt dat de meeste Amersfoorters dit ook willen.

Met het uitdelen van herbruikbare broodzakken en groente- en fruitnetjes maken de winkeliers het ook meteen een stuk makkelijker voor hun klanten. Wethouder Fatma Koşer Kaya bracht gisterenmiddag de groente- en fruitnetjes naar Marc, één van de winkeliers die meedoet.

VerpakKing

Word ook een verpakKing door een eigen groente- en fruitnetje, een broodzak of een bakje mee te nemen bij het winkelen. Als iedereen in Amersfoort alleen al een eigen tasje meeneemt naar de winkel scheelt dat miljoenen wegwerptasjes per jaar. Met het gebruiken van eigen verpakkingen maken we een nog groter verschil. Samen laten we zien dat het kan.

Winkels op de kaart

Kijk op www.amersfoortduurzaam.nl/verpakkingsvrij voor alle winkels die meedoen. Bent u winkelier en wilt u ook meedoen? Aanmelden kan nog steeds.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.