Een terugblik: eerste stadsgesprek stadhuis

Het nieuwe stadhuis van en voor Amersfoort stond donderdag 12 maart centraal bij De Observant aan het Stadhuisplein. Bewoners kwamen hiernaartoe om vragen te stellen en - vooral - hun ideeën voor het nieuwe huis voor de stad te delen.

Direct na deze donderdag werd duidelijk dat bijeenkomsten vanwege het coronavirus niet meer mogelijk waren. De andere, geplande stadsgesprekken werden daarom geannuleerd. Vanwege de coronacrisis vonden we het niet gepast ze zomaar online te vervolgen. Inmiddels weten we dat bijeenkomsten langere tijd niet mogelijk zijn en gaan we vanaf begin juni online verder in gesprek over het nieuwe stadhuis.

Ruim 150 ideeën

Op 12 maart gebeurde dit dus nog in een stadsgesprek. De aanwezigen verdeelden zich in groepjes en deelden hun ideeën voor het nieuwe stadhuis rondom de thema’s huis voor de stad, duurzaam, aansprekend en gastvrij. Uiteindelijk werden zo ruim 150 kleurrijke post-its gevuld met ideeën en wensen.
Er kwam van alles voorbij: de publiekshal, het interieur, het soort gebouw (denk: glas, groen, rond, iconisch), vele manieren van integratie van wat er in de stad gebeurt, een mix van werk-, studie-, stilteplekken en horeca, het meenemen van bezoekers langs gemeentewerk en de stad (VR-brillen, experienceroom) en natuurlijk talloze ideeën voor een minstens energieneutraal stadhuis.

Jouw ideeën en wensen

Met zoveel mooie ideeën hadden we als gemeente haast al aan de slag kunnen gaan, maar we willen natuurlijk nog veel meer mensen een kans geven om mee te praten. En dat kan tot 1 juli op het speciale platform Met Amersfoort!

Dit zijn de plannen van 2020 tot eind 2024. 1: ideeën en wensen verzamelen. 2: wensen en eisen bundelen. 3: ontwerpen. 4: bouwen. 5: verhuizen.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.