Eemhaven ontvangt Blauwe Vlag

De Eemhaven in Amersfoort heeft de Blauwe Vlag ontvangen van de Internationale Jury van FEE International in Denemarken. De Blauwe Vlag is een belangrijk keurmerk en wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn.

Eemhaven ontvangt Blauwe Vlag

Om de Blauwe Vlag te ontvangen moet worden voldaan aan verschillende criteria zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig. Daarna wordt aan de hand van controles bekeken of de Eemhaven nog aan alle vereisten voldoet en het volgende jaar ook weer recht heeft op de Blauwe Vlag.

Erkenning voor goede kwaliteit

Het is de allereerste keer dat de Eemhaven de Blauwe Vlag ontvangt. Wethouder Willem-Jan Stegeman: “de toekenning door de jury van de Blauwe Vlag is voor ons een erkenning van de kwaliteit van de Eemhaven. Duurzaamheid, natuur en milieu zijn voor de gemeente belangrijke onderwerpen en het is goed om te constateren dat een onafhankelijke organisatie de Eemhaven op deze punten als goed beoordeelt. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Ook de medewerkers van de haven werken het hele jaar door om de haven er goed uit te laten zien en de bezoekers zich welkom te laten voelen.”

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij het belang van schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Sluit
  1. Stuur deze pagina door
  2. Bedankt
Stuur deze pagina door

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.