Economische groei Amersfoort

De Amersfoortse economie heeft in verschillende sectoren veel last gehad van de coronacrisis, maar is inmiddels alweer even groot als voor corona. De Amersfoortse economie is weerbaar. De lokale economie is flexibel en wendbaar. Dit blijkt uit de Economische Thermometer. In de rapportage staan de economische ontwikkelingen van medio maart 2022.

Economische groei Amersfoort

Economische Thermometer

De Economische Thermometer presenteert de belangrijkste economische kerncijfers van Amersfoort. Er is krapte op de arbeidsmarkt door een tekort aan voldoende geschikt personeel. Tegelijkertijd is er sprake van ongelijkheid en relatief hoge werkloosheid onder mensen met een afgeronde VMBO-opleiding. De gemeente zet zich in om de positie van de VMBO’er te verbeteren.

Onvoldoende bedrijfsruimte beschikbaar

Voldoende bedrijfsruimte is een ander belangrijk aandachtspunt voor de gemeente. De leegstand en het aanbod van geschikte werklocaties zijn, ondanks de coronajaren, nog steeds ongezond laag. Voor de Amersfoortse economie is van belang dat de hoeveelheid bedrijventerreinen en kantoren meegroeien, zodat er voldoende banen zijn voor het groeiend aantal inwoners. Amersfoort en de regio blijven een aantrekkelijke plek voor bedrijven om zich te vestigen door de goede ligging en infrastructuur.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of abonneer u op de AmersfoortMail of één van onze andere nieuwsbrieven.

AANMELDEN