Diversiteitsweek in Amersfoort

De Diversiteitsweek staat dit jaar in het teken van het thema ‘Utopie?’. Van 4 tot en met 11 oktober 2021 vieren we de verscheidenheid binnen de Amersfoortse gemeenschap, met als doel de verbinding te zoeken. Want iedereen in Amersfoort heeft recht op een leefbare en toegankelijke woon- en werkomgeving. Ongeacht leeftijd, afkomst, geloofsovertuiging, beperking of geaardheid.

Diversiteitsweek in Amersfoort

De Diversiteitsweek omvat een aantal belangrijke data:

  • De Week van de Toegankelijkheid
  • Diversity Day
  • Coming Out Day

Thema

Met ‘Utopie?’ als hoofdthema worden er online- en offline activiteiten georganiseerd waarbij er dieper wordt ingegaan op de vraag: “Is een leefbaar Amersfoort voor iedere burger een utopie?”. Art.1 Midden Nederland, SDG-hub, Gemeente Amersfoort, Stichting Mijn Leven 2.0, de SRO, Keiroze, Onbeperkt Amersfoort en Amersfoort Toegankelijk zijn enkele van de vele instellingen die de handen ineen hebben geslagen voor deze Diversiteitsweek.

Activiteiten

Hoe is het om door de binnenstad te bewegen in een rolstoel? Heb ik wel eens iemand onbedoeld gediscrimineerd? Kan ik bij de lokale sportclub terecht met een beperking of chronische ziekte? Hoe zit het eigenlijk met de veiligheid van de LHBTIQ+’ers in Amersfoort? Thema’s als deze zullen voorbij komen in panelgesprekken, bijeenkomsten, en zowel online- als offline kunstuitingen.

Expositie

Vanaf maandag 4 oktober is er een expositie met portretten en verhalen van Amersfoortse ervaringsdeskundigen over 5 jaar VN-verdrag. Op 7 oktober is er een panelgesprek over een toegankelijk Amersfoort met inwoners, ervaringsdeskundigen en diverse organisaties in het Meander Medisch Centrum.

Coming Out Festival

Stichting Keiroze heeft weer een uitgebreid programma neergezet, te bekijken via hun Facebook pagina. Op 10 oktober is de opening van de nieuwe regenboogoversteek op de Stadsring met aansluitend de Pride Walk Amersfoort en de uitreiking van de Derk Koetje Award. Op 11 oktober is er een Coming Out viering op het stadhuisplein met het hijsen van de regenboogvlag.

Bekijk ook: programma diversiteitsweek Amersfoort 2021

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.