Controleurs hondenbelasting weer op pad

De meeste Amersfoortse hondenbezitters hebben hun hond aangegeven bij de gemeente en betalen daarvoor hondenbelasting. Omdat er toch veel mensen zijn die hun hond(en) niet hebben aan- of afgemeld, is controle nodig. Vanaf 12 april gaan daarom de hondencontroleurs weer op pad.

Controleurs hondenbelasting weer op pad

Iedereen die één of meerdere honden heeft, is verplicht deze aan te melden bij de afdeling Belastingen van de gemeente. In 2018 betaalt u als eigenaar voor het houden van een hond € 86,16 per hond per jaar (€ 7,18 per maand). Het kenneltarief is € 172,32. Aanmelden kan op www.amersfoort.nl/hondenbelasting.

Legitimatie controleurs

De controleurs bellen aan bij de voordeur en stellen vragen over de aanwezigheid van een hond. Zij legitimeren zich met een legitimatiebewijs van het bedrijf Legitiem B.V. uit Velp. Als in het huis een hond aanwezig is die niet op de lijst van de gemeente voorkomt, verzorgt de controleur direct de aanmelding van uw hond. Bent u niet thuis, dan probeert de controleur het later op die dag nog een keer. Treft hij dan ook niemand aan, maar vermoedt hij wel dat er een hond aanwezig is, dan laat hij een flyer achter.

Een hond van een ander

Zorgt u structureel voor een hond van iemand anders? Geef dit dan aan bij de gemeente. De controleur weet in dat geval waar de hond en de aanslag thuishoren.

Geen hond meer?

Heeft u geen hond meer of is uw hond overleden? Meld dit dan bij de afdeling Belastingen via www.amersfoort.nl/hondenbelasting. Dit kan ook per mail: belastingen@amersfoort.nl. Eventueel te veel betaalde hondenbelasting krijgt u terug. Bij overlijden is een kopie van de verklaring van de dierenarts of van het crematorium voldoende.


Sluit
  1. Stuur deze pagina door
  2. Bedankt
Stuur deze pagina door

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.