Brand Soesterkwartier 4 november

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 november 2017 heeft er een grote brand gewoed in een leegstaand pand aan de Soesterweg 564 in Amersfoort. Tijdens de brand kwam er veel rook vrij en dat leidde tot roetdeeltjes in de omgeving. Ook zijn er asbestdeeltjes vrijgekomen, maar die zijn alleen op de openbare weg terechtgekomen. Er is geen asbest bij woningen terecht gekomen.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft de asbest verwijderd. Zaterdagmiddag 4 november is er ‘vrijgave van asbest’ afgegeven aan de gemeente. Omwonenden kunnen te maken hebben met roet en as bij hun woningen die zijn vrijgekomen als gevolg van de brand. Dit is onder geen beding schadelijk voor de volksgezondheid en kan worden weggespoeld met water.

Meer over het asbest en de verwijdering daarvan vindt u in onderstaand document.

Algemene informatie over (het opruimen van) roet en as kunt u vinden op de pagina 'Roet en as verwijderen' op deze website of op de website van de GGD.

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen over rook, roet en gezondheid? Neem dan tijdens kantooruren contact op met het Team Milieu en Gezondheid van de GGD via telefoonnummer 030 850 7879 of per e-mail: mmk@ggdru.nl.

Sluit
  1. Stuur deze pagina door
  2. Bedankt
Stuur deze pagina door

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.