Beschadiging 2 monumentale eiken aan Venterspad Hoogland

Aan het Venterspad zijn 2 eiken onherstelbaar beschadigd. Uit nader onderzoek blijkt dat de bomen gekapt moeten worden. Na de kap deze week wordt het Venterspad weer opengesteld. In het najaar worden nieuwe (winter)eiken geplant.

Beschadiging 2 monumentale eiken aan Venterspad Hoogland

Wij kregen een melding dat aan het Venterspad 2 bomen dood waren en met jute omkleed. Na een eerste inspectie werden de beschadigingen duidelijk. Bij beide bomen is de stam rondom ingesneden. De ene boom is dood. Bij de andere boom is een inkeping (zogenaamde valkeep) aangebracht van meer dan 30% van de doorsnede van de boom. Die maakt dat de boom makkelijker kan omvallen en is daarmee onveilig.

Aangifte bij de politie

Uit de aard van de beschadigingen blijkt duidelijk opzet. We gaan dan ook aangifte doen bij de politie. Wij kunnen alle tips en informatie van inwoners goed gebruiken om de daders op te sporen. Als u iets verdachts heeft gezien, hoe klein ook, meld dit bij ons via www.amersfoort.nl/melden of bij de politie op telefoonnummer 0900 8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Alle informatie of tips die helpen bij vinden van de daders zijn welkom.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of abonneer u op de AmersfoortMail of één van onze andere nieuwsbrieven.

AANMELDEN