Bedrijventerrein zoekt tijdelijke gebruikers

Heeft u een initiatief waarvoor u ruimte zoekt op een bedrijventerrein? Dan is dit uw kans. De gemeente is op zoek naar initiatiefnemers die tijdelijk gebruik willen maken van ruimte op bedrijventerrein De Wieken – Vinkenhoef (vlakbij de afslag Hoevelaken aan de A1).

Bedrijventerrein zoekt tijdelijke gebruikers

Het gaat om een terrein van circa 20.000 vierkante meter waarop een loods van 800 vierkante meter staat. Niet geheel onbelangrijk: het gebruik is zonder huurprijs.

De bedrijfsruimte is voor maximaal drie jaar beschikbaar. Na deze periode jaar wil de gemeente de grond verkopen. Door de ruimte nu al beschikbaar te stellen aan ondernemers, zorgen we ervoor dat het gebied ook nu al levendig wordt en niet verloedert. Daarnaast willen we activiteiten de ruimte geven die richtinggevend en voorbereidend zijn op het toekomstig gebruik van dit gebied als bedrijventerrein.

Circulaire economie

Gelet op het toekomstig gebruik als bedrijventerrein worden initiatieven op het gebied van circulaire economie aangemoedigd om zich te melden. In een circulaire economie bestaat geen afval. Alles wat na gebruik overblijft, kan worden hergebruikt of verder worden afgebroken tot grondstoffen voor nieuwe producten. Amersfoort heeft hoge ambities op dit gebied.

StadsWormerij

Eén van de beoogde gebruikers van terrein en loods is al bekend: de StadsWormerij (www.stadswormerij.nl). Hier zetten duizenden tijgerwormen groente- en fruitresten van Amersfoortse huishoudens, horeca en bio-supermarkten om in supercompost.

Geen huur, wel gebruikskosten en samen leren

De initiatiefnemers die de loods en het terrein tijdelijk in gebruik krijgen, betalen geen huur, wel eventuele kosten voor beheer en nutsvoorzieningen. Daarnaast willen we graag samen ervaring opdoen met tijdelijk gebruik van vastgoed en terreinen en leren van dit experiment.

Wat hier niet kan

Bijna alle typen organisaties, profit en non-profit, rechtspersonen en natuurlijke personen, komen voor tijdelijk gebruik in aanmerking. Er zijn twee uitzonderingen:

  • Bedrijven die prima in staat zijn een commerciële huurprijs te betalen. Met het tijdelijk in gebruik geven van het terrein en de loods wil de gemeente juist startende bedrijven of initiatieven die (nog) geen marktconforme huur kunnen betalen ondersteunen.
  • Wonen: het bedrijventerrein Wieken-Vinkenhoef biedt namelijk ook ruimte aan zwaardere industrie. En dat gaat niet samen met wonen. Initiatieven als tiny houses zijn daarom niet mogelijk op dit terrein.


Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie over voorwaarden en de procedure van aanmelden op de website MatchpointRefill. Aanmelden kan tot 1 december 2017.

Sluit
  1. Stuur deze pagina door
  2. Bedankt
Stuur deze pagina door

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.