App voor zonnepanelen op parkeerterreinen

In de zoektocht naar kansen voor het opwekken van duurzame energie, heeft Provincie Utrecht onderzoek gedaan naar dubbelgebruik van parkeerterreinen. Het gaat dan om zogenaamde solarcarports, parkeerterreinen die worden overdekt met zonnepanelen. De provincie Utrecht heeft hiervoor een app laten ontwikkelen: 'Park the Sun'.

App voor zonnepanelen op parkeerterreinen

Met Park the Sun kunnen ondernemers of grondeigenaren in de provincie zelf een inschatting maken of de aanleg van solarcarports boven hun parkeerterreinen interessant is.

Praktische tool voor ondernemer zelf

De gratis applicatie biedt informatie waarmee iedere ondernemer zelf zijn business case kan uitrekenen. De applicatie toont hoeveel energie opgewekt kan worden op een bepaalde locatie én geeft uitgebreid inzicht in de totale investeringskosten en mogelijke opbrengsten. Zo kan de opgewekte stroom weer worden ingezet voor het exploiteren van laadpalen. Daarnaast biedt Park the Sun informatie over subsidies, benodigde vergunningen, te nemen vervolgstappen en verwijst de applicatie door naar relevantie instanties en partijen. Kortom, een complete tool voor het geven van inzicht in de kansen en vervolgstappen.

Verhuren of samenwerken

Net zoals bij zonnepanelen op daken, is exploitatie van de solarcarport door derden ook mogelijk. Ondernemers kunnen hun grond bijvoorbeeld verhuren voor een solarcarport of samenwerken met een lokale energie coöperatie. Hiermee kunt u rendement creëren en draagt u bij aan het duurzaam opwekken van energie met minder (financieel) risico. Ook hoeft u dan minder kennis in huis te hebben.

Wilt u weten wat solarcarports voor uw parkeerterrein kunnen betekenen? Bekijk dan de gratis online applicatie Park the Sun.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.