Amersfoort voorbereid op gladheid

De temperatuur gaat de komende periode weer flink dalen. Als sneeuw en vorst voor gladheid zorgen, komen gemeente en ROVA direct in actie om de gladheid te bestrijden. Vaak al vroeg om gladheid te voorkomen. De verantwoordelijkheid voor een sneeuwvrij voetpad ligt bij inwoners, bedrijven, scholen en instellingen zelf. Samen houden we de stad begaanbaar.

Amersfoort voorbereid op gladheid

Bij sneeuw en/of vorst worden eerst de hoofdautoroutes en hoofdfietsroutes gestrooid, zodat het doorgaande verkeer kan doorrijden. Vervolgens zijn de NS-stations en straten voor scholen aan de beurt. Daarna strooien we bij winkelcentra, markten, het kernwinkelgebied en instellingen voor ouderen.

Met de beschikbare voertuigen wordt het maximaal haalbare gedaan. Is de overlast groot of is er een tekort aan zout? Dan blijven de strooiwagens op de hoofdroutes en strooien ze niet op de andere plekken. De stad volledig strooien en sneeuwvrij houden is te kostbaar en belastend voor het milieu.

Zoutkisten

Bij bruggen en andere plekken met hellend wegdek kunt u de gladheid aanpakken met zout uit de zoutkisten. Is de zoutkist leeg? Meld dit dan bij de gemeente.

Kijk voor de kaart met alle strooiroutes en zoutkisten op www.amersfoort.nl/gladheid.

Sluit
  1. Stuur deze pagina door
  2. Bedankt
Stuur deze pagina door

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.