Amersfoort presteert sociaal-economisch beste van Nederland

Amersfoort is erg in trek vanwege het aantrekkelijke woonklimaat en de sterke economische positie. Dat blijkt uit de Atlas voor Gemeenten die woensdag 17 november 2021 uitkwam. Amersfoort steeg van de vierde naar hoogste positie op de sociaal-economische ranglijst. En is vijfde op de woonaantrekkelijkheidsindex, hetzelfde als vorig jaar.

Amersfoort presteert sociaal-economisch beste van Nederland

Burgemeester Lucas Bolsius, in een eerste reactie: “Amersfoort scoort al jaren heel hoog in de Atlas van Gemeenten. Vorig jaar nog waren we de sportiefste stad en nu staan we sociaal-economisch bovenaan. Wie Amersfoort kent weet dat de stad, en onze regio, op veel punten veel te bieden heeft. Maar het succes heeft ook een keerzijde. We zijn daarom vol aan de slag om de stad ook betaalbaar en bereikbaar te houden. De enorme woningbouwopgave is daar een voorbeeld van.”

Specifieke punten

Amersfoort voert de sociaal-economische index aan vóór Utrecht en Amstelveen. Een van de redenen is de relatief betere positie wat betreft werkloosheid: van de vierde naar derde plaats. Daarnaast nam de relatieve armoede af (zevende plek) en scoort Amersfoort hoog (tweede plek) op participatie van vrouwen. Meer informatie over de Atlas voor Gemeenten 2021 vindt u hier.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.