Advies over regenwater opvangen in eigen tuin

Regenwater vasthouden in de eigen tuin is één van de maatregelen die Amersfoort promoot in haar ambitie een klimaatbestendige stad te worden. De regenpijp afkoppelen van het riool heeft veel voordelen en is vaak eenvoudig te realiseren.

Advies over regenwater opvangen in eigen tuin

De regenwatercoaches van gemeente Amersfoort ondersteunen met gratis advies aan huis. Samen met de huiseigenaar kijken zij vrijblijvend naar de beste oplossing voor de specifieke situatie. Om te beginnen in de wijken Vermeerkwartier, Leusderkwartier, Bergkwartier en Bosgebied.

Elke Blänsdorf en Guido van Beek zijn regenwatercoach voor de gemeente Amersfoort. Bij wijze van proef bezoeken zij tot en met de zomervakantie op afspraak huiseigenaren in de wijken Vermeerkwartier, Leusderkwartier, Bergkwartier en Bosgebied. “Ons eerste advies is: begin klein en kijk wat mogelijk is. Je hoeft niet alles tegelijk te doen. Elke regendruppel die niet in het riool, maar in de eigen tuin terechtkomt is er één!”

Huiseigenaren in het Vermeerkwartier, Leusderkwartier, Bergkwartier en Bosgebied die interesse hebben in een adviesgesprek kunnen zich aanmelden via regenwatercoach@amersfoort.nl. De regenwatercoaches nemen vervolgens contact op om een afspraak te maken.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.