Activiteitenkalender college t/m zondag 9 mei 2021

Activiteitenkalender college t/m zondag 9 mei 2021

Maandag 3 mei

20.00 uur Wethouder Willem-Jan Stegeman is aanwezig bij Amersfoort ervaart '40 - '45 in 2021. De documentaire is van 3 tot en met 9 mei te bekijken.

Dinsdag 4 mei

13.30 uurBurgemeester Lucas Bolsius neemt deel aan de herdenking op de Leusderheide, Jannetjesdal. In gezelschap van Gerolf Bouwmeester, burgemeester van Leusden en Willemien Meershoek, directeur van Nationaal Monument Kamp Amersfoort, legt hij een roos en leest hij de afscheidsbrief voor van Laurus Melse die op de Leusderheide is gefusilleerd.
Locatie: een video van de herdenking wordt via social media verspreid.

18.00 uurBurgemeester Lucas Bolsius spreekt tijdens de gebedsviering in de Sint Ansfriduskerk. Tijdens de viering is een beperkt aantal personen aanwezig. De kerkdienst kan gevolgd worden via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1176-Sint-Ansfridus---Amersfoort/events/live
Locatie: Sint Ansfriduskerk, Jacob Catslaan 28 in Amersfoort.

19.00 uurLocoburgemeester Willem Jan Stegeman en burgemeester Bouwmeester van Leusden lopen met twee schoolklassen de Stille Tocht, leggen kransen bij diverse oorlogsmonumenten en zijn aanwezig bij de Dodenherdenking. Een verslag is terug te kijken op: https://www.amersfoort.nl/bericht/verder-vieren-en-herdenken-2021.htm
Locatie: Kamp Amersfoort en Rusthof

19.30 uur Burgemeester Lucas Bolsius neemt deel aan de Dodenherdenking en legt een krans bij het monument aan de Van Randwijcklaan voor "allen die in de jaren 1940-1945 hun leven hebben ingezet voor onze vrijheid".
Locatie: Monument bij de Molendijkflat aan het Verzetsplein in Amersfoort.

19.50 uur Wethouder Menno Tigelaar neemt deel aan de Dodenherdenking en legt een krans bij de Gedenknaald in Hoogland.
Locatie: Gedenknaald, rotonde Zevenhuizerstraat/Hamseweg in Hoogland.

21.00 uur Burgemeester Lucas Bolsius is aanwezig bij de opnamens van het jaarlijkse herdenkingsconcert door het Amersfoorts Jeugdorkest (AJO) onder leiding van dirigent Rolf Buijs in de Sint Franciscus Xaveriuskerk.
Locatie: Vanwege corona wordt het concert dit jaar vooraf opgenomen en op een later moment digitaal aangeboden via diverse kanalen, waaronder https://www.amersfoort.nl/bericht/verder-vieren-en-herdenken-2021.htm en www.herdenken.tv

Woensdag 5 mei

18.00 uur Burgemeester Lucas Bolsius neemt deel aan ‘Bordje Vrijheid’ en kookt voor de Syrische Amersfoorter Zaher een vrijheidsmaaltijd.

Vrijdag 7 mei

19.45 uur - Het Geluid van VrijheidOp 7 mei 1945 is Amersfoort bevrijd. Dit vieren we met een optreden in het Openluchttheater in Birkhoven. Onder muzikale begeleiding van de Konrad Koselleck Big Band neemt Vincent Bijlo je mee naar het Amersfoort van 1945. Met muzikale bijdragen van: Ellen ten Damme, Wudstik en Monnik. Het concert begint om 19.45 uur en is via een livestream gratis vanuit huis te volgen. De burgemeester is aanwezig bij de opnames. www.geluidvanvrijheidamersfoort.nl

Zondag 9 mei

11.00 uur Burgemeester Lucas Bolsius neemt deel aan de jaarlijkse herdenking op het Sovjet Ereveld. De herdenking is georganiseerd door de Ambassades van Armenië, Azerbeidzjan, Wit Rusland, Kazachstan, Rusland en de Stichting Russisch ereveld.
Locatie: Rusthof, Sovjet Ereveld, Dodeweg 31 te Leusden.

Twitter en mail

Volg ook @Gem_Amersfoort op Twitter voor het laatste nieuws.

Of neem een abonnement op de nieuwsbrief AmersfoortMail.